Fresh: Poo Bear & Justin Bieber, Calvin Harris & Dua Lipa, Matt Simons

- Releases

 Dua Lipa Claudia De Breij Lil Kleine Justin Bieber DNCE Cardi B Migos Ed Sheeran Sevn Alias Calvin Harris Lucas & Steve John Legend BloodPop

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week ploften nieuwe tracks van onder anderen Calvin Harris en Dua Lipa, John Legend & Bloodpop, Matt Simons en Poo Bear en Justin Bieber op onze digitale deurmat.

HARD 2 FACE REALITY – Poo Bear, Justin Bieber & Jay Electronica
The Biebs is terug! Vorig jaar kondigde Justin Bieber nog aan even wat tijd voor zichzelf te nemen, na de uitputtende jaren waarin hij uitgroeide tot superster. Vorig jaar werkte hij op I’m The One al samen met DJ Khaled en op Hard 2 Face Reality doet hij dat met Poo Bear, oftwel de 39-jarige Amerikaanse producer en songwriter Jason Boyd. Niet toevallig zat hij ook achter de knoppen bij I’m The One. Ook is hij onder andere verantwoordelijk voor heel wat tracks van Justin, waaronder de hits Where Are U Now, What Do You Mean? en Company en hits van Usher, Chris Brown en Kelly Rowland.


ONE KISS – Calvin Harris & Dua Lipa
Met One Kiss krijg je de twee van de grootste hitkanonnen van de laatste jaren voor je kiezen. Calvin Harris kondigde weken geleden al aan dat er een collab met Dua Lipa aan zat te komen. De vraag was alleen nog wanneer die uitgebracht zou worden. Met One Kiss krijg je precies wat je verwacht: een vrolijke danskneiter.


A GOOD NIGHT – John Legend feat. BloodPop
Vorig jaar scoorde BloodPop zijn eerste Top 40-hit. Als artiest dan, want als producer heeft 26-jarige Michael Tucker al wat hits op zijn naam staan, waaronder Get Free (Major Lazer), Sorry (Justin Bieber). John Legend was daar wel van onder de indruk en besloot ook een track met Tucker op te nemen. Het levert een track op, waarop John meer pop klinkt dan ooit.


SOURCE – Lucas & Steve
Lucas & Steve lijken een gouden regel te hebben: na een track voor de charts volgt een track voor de clubs. Momenteel scoren de mannen een Top 40-hit met You Don’t Have To Like It (met Janieck), dus is het tijd voor een wat harder nummer. Op Source geen vocals, maar alleen fijne beats.


WE CAN DO BETTER – Matt Simons
Mocht je bij de naam Matt Simons vooral denken aan pianoballads als With You en Breng Me Naar Het Water (met Marco Borsato), dan zul je verrast worden door deze vrolijke track. Blazers zorgen voor een voorjaarsfeertje. Emily Warren en Scott Harris schreven mee aan de track. Warren schreef onder andere mee aan Sick Boy van The Chainsmokers, New Rules van Dua Lipa en aan No Lie van diezelfde Dua Lipa en Sean Paul.


GEEN TIJD – Tabitha feat. Murda
Tabitha was te horen op Rémi, het succesalbum van Ronnie Flex. Momenteel is ze hard bezig om zelf een voet aan de grond te krijgen in de muziekwereld. Met een slimme sample is Geen Tijd zo catchy als de puppy van je favoriete nicht. Een track om in de gaten te houden.


NIEUWE TIJD – Mula B feat. Sevn Alias
Mula B werd in 2016 vooral bekend dankzij zijn track Meesterplusser. Nu is dan eindelijk zijn langverwachte album uit en daarop staat ook de track Nieuwe Tijd, die hij maakte met Sevn Alias.


CANDLE IN THE WIND (2018 VERSION) – Ed Sheeran

Elton John liet artiesten die nu de charts domineren zijn nummers in een nieuw jasje steken. Deze tracks zijn verzameld op Revamp: The Songs Of Elton John & Bernie Taupin. Ook Ed Sheeran mocht een nummer vertalen naar het nu. Zijn oog viel op Candle In The Wind, dat al twee keer de Top 40 wist te halen en uitgroeide tot Elton’s grootste hit in Nederland. Het resultaat is een Elton John-nummer, dat zo een Ed Sheeran-nummer had kunnen zijn.


DRIP – Cardi B feat. Migos

Cardi B gaat momenteel natuurlijk lekker met de remix van Finesse, maar ze heeft meer in haar mars. Vorige week bracht ze al de track Be Careful uit en deze week is het raak met Drip. Dit is een samenwerking met Migos, die je kent van hun eigen nummers en van hun samenwerking met Katy Perry (Bon Appétit). Daarnaast waren ze te horen op Slide van Calvin Harris. Quavo hoorde je op I’m The One van DJ Khaled.


VIND JE MOOI – The Partysquad feat. Punish, Lil Kleine, Sticks

The Partysquad is terug met het gloednieuwe album Nachtwacht. Voor dit album hebben Ruben en Jerry samengewerkt met de heetste namen uit de Nederhop-wereld, zoals Zwart Licht, Bizzey en Josylvio. Op Vind Je Mooi hoor je Punish, Lil Kleine en Sticks.


HOME IS NOT HOME – Novastar

Inside Outside was in 2014 het laatste album dat Novastar uitbracht. Ruim vier jaar later is Joost Zweegers, zoals hij in het dagelijks leven heet, terug. Hij maakte naam met tracks als Wrong en Because. Home Is Not Home is een rustiger nummer, maar wel met de bekende, dromerige Novastar-sound.


HANDS UP – Merk & Kremont feat. DNCE

Cake By The Ocean was in 2016 een flinke hit voor DNCE, maar daarna kon de band van Joe Jonas geen potten meer breken. Toothbrush, Rock Bottom en Kissing Strangers strandden in de Tipparade. Op Hands Up werkt de groep samen met de Italiaanse producers Merk & Kremont, die vooral in hun thuisland populair zijn.


DEZE ARMEN – Claudia De Breij
Stel: je scoort één hit en die reikt verder dan je hebt kunnen dromen. Dan is het des te lastiger om die te overtreffen. Claudia De Breij zong Mag Ik Dan Bij Jou rechtstreeks in de harten van heel wat Nederlanders. Met Ik Mis Je Zo Graag (met Waylon) probeerde ze daarna nog de Top 40 te bereiken, maar dat lukte niet. Deze Armen is de soundtrack van de musical Soof, gebaseerd op de populaire films en tv-serie. Zou het haar dan nu lukken om weer de Lijst der Lijsten in te komen?


SOMEONE LIKE YOU – My Indigo

Onder de naam My Indigo gaat Within Temptation-zanger Sharon Den Adel een tijdje solo. En dat levert verrassend materiaal op. Someone Like You had zomaar een track van Ilse Delange kunnen zijn. Het getuigt van heel veel lef en vakmanschap.


Wil je meer nieuwe releases checken? Check dan onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency