Fresh: Nielson, Ronnie Flex & Famke Louise en Meghan Trainor

- Releases

 Famke Louise Ronnie Flex Marshmello Nielson Swae Lee MNEK Sjaak Rae Sremmurd Sidney Samson Moby Flo Rida George Ezra Maaike Ouboter Cheat Codes KiiaraMeghan trainor Logic
Fresh: Nielson, Ronnie Flex & Famke Louise en Meghan Trainor

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week brengen onder anderen Nielson, Ronnie Flex en Famke Louise en Flo Rida en Moby nieuwe tracks uit.

DIAMANT – Nielson
Nielson stond vorig jaar nog in de Top 40 met Ali B (Glimp Van De Duivel), maar op het gebied van eigen tracks bleef het even stil rondom de Dordtenaar. Diamant mag je dus wel een comebacksingle noemen en wat voor één. De zanger heeft een nieuwe sound, waarin hij zich absoluut onderscheidt van andere Nederlandse artiesten. Wordt het zijn negende Top 40-hit?


TONGUE – MNEK

MNEK was met zijn zwoele stem te horen op Never Forget You van Zara Larsson, maar werkte ook al met sterren als Madonna en Beyoncé. Op Tongue horen we een bijzonder zwoel, bijna geil refrein. Ideaal voor wilde avonden in bed!


HURT TO LOOK – Swae Lee feat. Rae Sremmurd
Swae Lee was natuurlijk te horen op French Montana’s wereldhit Unforgettable en ongetwijfeld wil hij dat succes uitbouwen. Misschien dat hij daarom zijn naam verbond aan Hurt To Look en de naam van zijn groep eraan toevoegde. De track is onderdeel van het nieuwe album van Rae Sremmurd, dat SremmLife 3 zal gaan heten. Dat album zal een Rae Sremmurd-deel en een Swae Lee-deel gaan krijgen. Deze week werden ook het nummer Powergilde, met Juicy J, uitgebracht.


FAN – Ronnie Flex & Famke Louise
Ronnie Flex en Famke Louise wiste hun samenwerking goed te teasen. Van een reportage bij RTL Boulevard tot aan foto’s die verspreid werden via social media. Nu is de track er en zoals we van Ronnie gewend zijn is Fan weer lekker hitgevoelig, waarbij handig gebruik wordt gemaakt van Famkes Op Me Monnie. Het nummer werd geschreven in de afkickkliniek, waar de rapper een tijdje verbleef om van zijn wietverslaving af te komen.


EVERYDAY – Logic & Marshmello
Hoewel Friends met Anne-Marie nog maar net uit is, brengt Marshmello gewoon weer vrolijk een nieuwe track uit. Deze keer is het een samenwerking met rapper Logic, die we nog kennen van de hits 1-800-273-8255 en Suicide Squad-soundtrack Sucker For Pain.


NO EXCUSES – Meghan Trainor
5 Top 40-hits heeft Meghan Trainor inmiddels op haar naam staan en het begon allemaal in 2014 met het aanstekelijke All About That Bass. No Excuses is de eerste single van Meghan’s nog te verschijnen derde studioalbum. Volgens de zangeres gaat het nummer over respect voor vrouwen en dat kunnen we volgens haar wel gebruiken in deze tijd.


PUT ME BACK TOGETHER – Cheat Codes feat. Kiiara
Kiiara hoorden we al op de rammer Complicated van Dimitri Vegas & Like Mike en David Guetta. Nu verleent de zangeres haar stem aan Put Me Back Together van Cheat Codes, dat na Sex, Let Me Hold You (Turn Me On), Shed A Light en No Promises opnieuw een dancetrack van formaat aflevert.


VANAF NU – Maaike Ouboter

Met Dat Ik Je Mis wist Maaike Ouboter veel mensen te raken. Vanaf Nu is weer zo’n klein, Nederlandstalig liedje, waarbij je heerlijk kan wegdromen.


PRETTY SHINING PEOPLE – George Ezra
Op Paradise kregen we al een mooi voorproefje op het nieuwe album van George Ezra. Staying At Tamara’s gaat het heten en Pretty Shining People is de tweede single. Volgens George zal het album vooral gaan over wegdromen en ontsnappen uit een bepaalde situatie. “Het gaat vooral over het effect dat liefde kan hebben op je doen en laten,” aldus de Brit.


DANCER – Flo Rida
Flo Rida scoort al jaren geen hits meer en dat gaat knagen. Op Dancer kiest de rapper voor een poppy sound, waarmee hij teruggrijpt op zijn succestijd. In de verte horen we zijn hit Whistle echoën, terwijl hij meer zingt dan hij ooit heeft gedaan.


THIS WILD DARKNESS – Moby
Momenteel is Moby weer veel op de radio te horen, door zijn samenwerking met Showtek. Maar de producer brengt ook zelf nog muziek uit. This Wild Darkness komt van het album Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt, dat ook deze week is uitgekomen. Op het album keert de Amerikaan weer terug naar zijn elektrosound uit de jaren ’90 en ook zijn er weer gospelkoren te horen op zijn tracks.


WHAT HAPPENED TO US – Jean Castel
Franse zangers die in het Engels zingen. Ze zijn er niet veel, maar Jean Castel is er één van. De hunk met de prachtige donkere ogen brengt met What Happened To Us een zeer catchy track uit. En daarmee zou de inwoner van Bordeaux best eens succes kunnen krijgen.


THOP – Sjaak & Sidney Samson
Op Thop werkt Sidney Samson samen met rapper Sjaak. De teller van deze Amsterdammer, die eigenlijk Mehdi Chafi heet, staat op 5 Top 40-hits. Die scoorde hij vooral met The Partysquad (Stuk, Licht Van De Laser en Helemaal Naar De Klote). Waar we eerder al Slow Down hadden, is dit opnieuw een verrassende samensmelting van dance en Nederhop.


OVER AND OVER AND OVER – Jack White
Over And Over And Over komt van het album Boarding House Reach, dat Top 40-veteraan Jack White op 23 maart uit zal brengen. Het is de vierde track die al wordt verspreid, na Corporation, Connected By Love en Respect Commander. Zoals bij alle tracks van White klinkt ook dit nummer weer een beetje vreemd, maar (later) wel lekker.


HYPNOTIZED – Tory Lanez
En weer een Canadees die bezig is door te breken. Tory Lanez heeft met Luv en Say It al twee bescheiden hits in de Verenigde Staten op zijn naam staan en werkte samen met Major Lazer, Cashmere Cat en Future. Hypnotized is een lekkere R&B-track, die ook door Justin Bieber uitgebracht had kunnen worden.


GOOD VIBES – ALMA feat. Tove Styrke
ALMA staat al jaren bekend als groot talent. De Finse scoorde met Chasing Highs al een top 20-hit in de UK en in Duitsland. Ook werkte ze op Phases samen met niemand minder dan French Montana. Op Good Vibes doet ze dat met Tove Styrke, een 25-jarige, Zweedse zangeres.


Wil je meer nieuwe releases horen? Check onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency