Fresh: Nicky Jam, Shawn Mendes, Train en Zayn

- Releases

 Nicky Jam Will Smith Shawn Mendes Train Zayn Ilse DeLange Calum Scott Rudimental Lucas & Steve Brandy Travie McCoy

Iedere week check je in Fresh de heetste tracks die op New Music Friday zijn verschenen. Deze week kwamen onder anderen Zayn, Nicky Jam, Will Smith & Era Estrefi, Shawn Mendes en Train met nieuwe songs.

LIVE IT UP (OFFICIAL SONG 2018 FIFA WORLD CUP RUSSIA) – Nicky Jam feat. Will Smith & Era Estrefi
Daar is-ie dan: de officiele track van het WK-voetbal in Rusland, waar Nederland helaas ontbreekt. Toch biedt dit nummer dan wat troost: de zomerse klanken passen prima bij het weerbeeld van nu.


NERVOUS – Shawn Mendes

Alweer een nieuw nummer van Shawn Mendes. Deze keer lijkt Shawn zijn inspiratie bij Prince te hebben gehaald, want zo funky hebben we hem nog niet eerder gehoord. Hopelijk luistert Hailey Baldwin, Shawn’s huidige vriendin, goed mee. De zanger blijkt namelijk wat zenuwachtig te worden wanneer hij in love is, zo zingt hij: “I get a little bit nervous around you/Get a little bit stressed out when I think about you/Get a little excited, baby, when I think about you.”


SOMEONE’S LADY – Jessie J

Toen Jessie J voor het laatst in de Top 40 stond, was het Nederlands Elftal net knap derde geworden op het WK in Brazilië, was het papieren treinkaartje net afgeschaft en werd de Markthal in Rotterdam geopend. Inderdaad, Bang Bang stond in de herfst van 2014 in de Lijst der Lijsten. Daarna was het lang stil rondom de Britse zangeres. En nu is er Someone’s Lady. De track komt van het vierdelige, nieuwe album R.O.S.E..


LONELY (STEVE AOKI REMIX) – Matoma feat. MAX

De Noorse DJ Matoma nodigde de 25-jarige, Amerikaanse zanger MAX uit om een track te maken. Die laatste hoorde je laatst al op het nieuwe nummer van Noah Cyrus, Team. Matoma liet de track remixen door een aantal andere jocks, waaronder Alle Farben en Steve Aoki. De versie van Aoki klinkt behoorlijk hitgevoelig.


ENTERTAINER – Zayn

Op Let Me liet Zayn zich al van zijn zwoele kant horen. Op Entertainer gaat hij daar mee door, maar net op een andere manier. De zanger laat horen over heel wat kwaliteiten te beschikken en noemt zijn liefje ook nog eens een ‘entertainer’.


VLINDERS – Russo

Russo, de artiestennaam van Rutger van Eck, is een 19-jarige dj en producer die momenteel een contract heeft bij hiphoplabel Top Notch. Dat hoor je terug in zijn track Vlinders, dat op zijn EP Vergeet Me niet staat.


YOU ARE THE REASON – Calum Scott feat. Ilse Delange

Eerder checkte je in deze rubriek al de originele versie van You Are The Reason, dat Calum Scott uitbracht met Leona Lewis. Voor Duitsland en Nederland werd Ilse Delange ingeschakeld. Het levert een sprankelend duet op, dat door de deelname van Ilse een andere dimensie heeft gekregen.


SWITCHING GEARS – Wulf

Wulf heeft na Mind Made Up en All Things Under The Sun weer een nieuwe track klaarstaan. Het is opnieuw een erg radiovriendelijk nummer, dat zomaar heel snel in de Top 40 kan staan.


CALL ME SIR – Train feat. Cam & Travie McCoy

Train scoorde net als Jessie J in 2014 met Angel In Blue Jeans zijn laatste hit in de Top 40. De groep rondom zanger Pat Monaghan is vier jaar later terug met een verassende collab met rapper Travie McCoy. Let ook op zangeres Cam, die deze track je oor in laat sprankelen.


I COULD BE WRONG – Lucas & Steve X Brandy

Brandy scoorde in 1998 een dikke nummer 1-hit met Monica (The Boy Is Mine). Daarna was ze nog succesvol met haar broer Ray-J (Another Day In Paradise) en scoorde ze nog wat kleinere hits. De zangeres is nog altijd maar 39 jaar en heeft nu een track gemaakt met Lucas & Steve. I Could Be Wrong is zo’n nummer dat je deze zomer nog vaak zult horen.


RISE – Jonas Blue ft. Jack & Jack

Vorig jaar scoorde Jonas Blue met William Singe één van de zomerhits (na natuurlijk Despacito) met Mama. Deze zomer hoopt Jonas opnieuw dat je losgaat op één van zijn nummers. Rise blijft dan ook al snel door je hoofd spoken. Zijn geheime wapen? Het Amerikaanse duo Jack & Jack, dat je misschien vooral kent van hun track Wild Life.


TOAST TO OUR DIFFERENCES – Rudimental feat. Shungudzo, Protoje & Hak Baker

Met These Days staat Rudimental nog hoog in de Top 40. Maar de volgende single moet ook weer een succes worden. Toast To Our Differences gaat over het accepteren van elkaars verschillen. Je hoort de vertrouwde trompetten, aangevuld met de stemmen van Shungudzo, Protoje en Hak Baker. Afrika was één van de inspiratiebronnen voor de track.


Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!