Fresh: James Bay, Calvin Harris, Whethan & Dua Lipa

- Releases

 Jamai Toni Braxton Di-Rect The Wombats Firebeatz Emms Kevin Martin Garrix Chef'Special Gucci Mane Felix Jaehn Leona Lewis Calum Scott Partynextdoor Calvin Harris Anne-Marie Noah Cyrus Marshmello Jay Sean James Bay Dua Lipa
Fresh: James Bay, Calvin Harris, Whethan & Dua Lipa

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week krijg je nieuwe nummers van James Bay, Calvin Harris, Jay Sean, Marshmello en Felix Jaehn om je horen.

WILD LOVE – James Bay
Bijna twee jaar geleden stond James Bay voor het laatst in de Top 40, met de hit Best Fake Smile. Wat James in de tussentijd heeft gedaan? Uiteraard was hij aan het toeren, maar hij heeft ook veel nieuwe nummers geschreven. Wild Love is de eerste single van een nieuw album dat dit jaar moet verschijnen. Wie een knaller als Hold Back The River verwacht, komt bedrogen uit: James koos voor een experimentele weg, met een meer elektronische sound.


HIGH – Whethan & Dua Lipa

Whethan ken je misschien nog niet zo goed. Hij is een Amerikaanse dj en producer die nog geen echte hits heeft gescoord, maar die je misschien wel kent van wat remixes. Denk bijvoorbeeld aan de Whethan-remix van Bastille’s Send Them Off. Achter de bijzondere naam gaat de 18-jarige Ethan Snoreck uit Chicago schuil, die met Dua Lipa een grote slag slaat. High staat op het sterke soundtrackalbum van Fifty Shades Freed.


EMERGENCY – Jay Sean
‘Baby are you down, down, down, down, down…’ Dat is natuurlijk een regel uit één van de bekendste hits van Jay Sean. Maar sinds Down in 2009, kwamen er nog slechts twee van zijn hits in de Lijst der Lijsten: ex-Alarmschijf Make My Love Go en Thinking About You (met Hardwell). Emergency is uit heel ander hout gesneden. Het is een intense R&B-ballad, die ook zomaar aan het einde van de jaren ’90 uitgebracht had kunnen worden.


FRIENDS – Marshmello & Anne-Marie
Marshmello en Anne-Marie hebben een overeenkomst: voor beide artiesten was 2017 een zeer succesvol jaar. Waar Marshmello doorbrak met hits als Silence (met Khalid) en Wolves (met Selena Gomez), scoorde Anne-Marie met Ciao Adios. Met FRIENDS krijg je precies wat je verwacht: de herkenbare sound van Marshmello en de dito stem van Anne-Marie blijken een lekkere combinatie, die de komende weken nog weleens zou kunnen gaan scoren.


NUH READY NUH READY – Calvin Harris ft. PartyNextDoor
Calvin Harris gooide het op zijn Funk Wav Bounces Vol.1 al meer over een urban-boeg en daar lijkt hij nog niet klaar mee. Op Nuh Ready Nuh Ready werkt hij samen met de Amerikaanse rapper PartyNextDoor, die al eerder samenwerkte met onder anderen Zayn. De track klinkt weer net even anders dan Calvin’s eerdere werk.


WE ARE F**KED – Noah Cyrus ft. Mø
Al wekenlang kunnen we genieten van de talenten van Noah Cyrus op All Falls Down van Alan Walker en Digital Farm Animals. Maar het zusje van Miley Cyrus heeft meer in haar mars. Zo hoorden we haar al op het prachtige, ingetogen Waiting van Jake Bugg. Op We Are F**ked gaat ze weer meer de pop-kant op, in gezelschap van de Deense hitkoningin Mø. Het levert een flinke rammer op.


YOU ARE THE REASON – Calum Scott & Leona Lewis
Met Dancing On My Own scoorde Calum Scott aan het einde van 2016 en aan het begin van 2017 een grote hit. De cover van Robyn kwam tot de zevende plek. Daarna hoorde we niet veel meer van de Britse zanger. Nu is er You Are The Reason, een duet met Leona Lewis. Een prachtig, suikerzoet nummer waarin vooral opvalt wat een prachtige stemmen de twee hebben. De twee hebben een leuke overeenkomst: Calum deed mee aan Britain’s Got Talent in 2015, terwijl Leona Lewis X Factor won in 2006. Bleeding Love en Better In Time zijn haar Top 40-hits tot dusver.


COOL – Felix Jaehn feat. Marc E. Bassy & Gucci Mane
Volgende week verschijnt dan eindelijk het eerste, echte album van de Duitse dj en producer Felix Jaehn. In 2015 scoorde hij al hits met Ain’t Nobody (Loves Me Better) en Book Of Love, maar Felix heeft de tijd genomen om met goede, hitgevoelige tracks te komen. Cool is de eerste single van I, waarop hij meteen samenwerkt met de hotte rapper Gucci Mane en met Marc E. Bassy, een Amerikaanse singer-songwriter. Het levert een clash op van verschillende genres, die je zin laat krijgen in de lente.


NICOTINE – Chef’Special

Nicotine gaat niet over sigaretten, maar over een relatie die een verslavende werking op je heeft. Het is de vierde single van het album Amigo, waarvan Try Again de grootste hit werd. Dit jaar zijn de mannen van Chef’Special op heel wat festivals te zien, waaronder een bijzondere: het Bevrijdingsfestival Overijssel, waar de band de hoofdact is.


HAPPY – AREA21
Area21 is geen nieuwe naam in de danswereld. Achter die naam gaat onder anderen onze eigen Martin Garrix schuil! De andere helft van het duo is de Amerikaanse producer Maejor. Happy klinkt als een schot in de roos.


NIET ALLEEN – Kevin ft. Emms
De Rotterdamse rapper Kevin de Gier timmert al sinds 2011 aan de weg en wordt bestempeld als een groot talent. De track Waarom, met Sevn Alias, is misschien wel zijn bekendste nummer. Het strandde in 2016 in de Tipparade. Niet Alleen is een samenwerking met Broederliefde-rapper Emms.


EVERYTHING – Firebeatz X Peppermint feat. Aidan O’Brien

Met Keep Your Head Up (met Lucas & Steve en Little Giants) scoorden Tim Smulders en Jurre van Doeselaar hun eerste Top 40-hit. En dat terwijl zij toch al jaren bezig zijn. Succes smaakt naar meer, dus brengen zij nu Everything uit. Dat is een samenwerking met Peppermint en Aidan O’Brien. Deze Delftse singer-songwriter met Ierse roots ken je misschien nog wel van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.


BLACK FLAMINGO – The Wombats

Beautiful People Will Ruin Your Life. Zo gaat het nieuwe album van The Wombats heten, die je voor kent van de hit Tokyo (Vampires & Wolves). Black Flamingo verscheen afgelopen week al als voorproefje op het album, dat vanaf nu te streamen en te koop is. De band van zanger Matthew Murphy laat opnieuw prettig in het gehoor liggende Britpop horen.


Ook deze nieuwe tracks moet je checken!

ALL THE WAY – Di-Rect
Deze nieuwe single van Di-Rect is afkomstig van het succesalbum Rolling With The Punches, waarop duidelijk funk-, R&B- en soulinvloeden te horen zijn. Een Top 40-hit hebben de mannen lang niet meer gehad, maar wellicht dat deze track (met een meer typische Di-Rect-sound) daar verandering in gaat brengen.


HEAD UP HIGH – Tom Tukker
De Amsterdamse singer-songwriter Tom Tukker heeft zichzelf overtroffen met dit prachtige Head Up High. Hij klinkt als een kruising tussen Tom Odell en James Blake.


LONG AS I LIVE – Toni Braxton

Een echte Top 40-veteraan. Zo mogen we Toni Braxton wel noemen. De zangeres van onder andere de 90’s-hits Un-Break My Heart, You’re Makin Me High en 00’s-galmer He Wasn’t Man Enough For Me is terug. Long As I Live is de voorloper van haar nog te verschijnen album Sex & Cigarettes.


BODEM VAN MIJN GLAS – Jamai
Een paar weken geleden bracht Jamai met Genoeg Te Doen voor het eerst sinds jaren weer een single uit. Op Bodem Van Mijn Glas horen we hoe we hem, zoals we hem zo graag willen horen. Met alleen een piano en zijn krachtige stem daaroverheen.


Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify!


Credit foto: BSR Agency