Fresh: Ilse Delange, Charlie Puth, Kygo, CNCO en Pearl Jam

- Releases

 Pearl Jam Shaggy Kygo George Ezra First Aid Kit Echosmith Duke Dumont The Chainsmokers Josylvio Ilse DeLange Charlie Puth CNCO
Fresh: Charlie Puth, Ilse Delange, Kygo, CNCO en Pearl Jam

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week zijn er nieuwe nummers verschenen van onder anderen Ilse Delange, Charlie Puth, Pearl Jam, CNCO en Josylvio.

OK – Ilse Delange
De afgelopen jaren stortte Ilse Delange zich op haar groep The Common Linnets, waardoor we geen nieuw solowerk meer konden verwelkomen. Deze week kwam het nieuws dat er eindelijk weer een solotrack aan zat te komen en dat is OK geworden. Een slim popliedje, dat meteen blijft hangen.


DONE FOR ME – Charlie Puth feat. Kehlani

De afgelopen jaren was Charlie Puth met hits als Attention en How Long niet uit de Top 40 te slaan. Done For Me is het nieuwe wapenfeit van de zanger. Een soulvolle track, waar je met hoofdletters het woord ‘hit’ op kunt schrijven. Je hoort op de track ook de heerlijke stem van de Amerikaanse Kehlani, die in de VS al vijf hits op haar naam heeft staan.


BONITA – CNCO
Maar liefst 26 weken stond CNCO in de Top 40 met Reggaetón Lento. De hunks Christopher Vélez, Richard Camacho, Joel Pimentel, Zabdiel De Jesús en Erick Colón proberen nu zelf voet aan Nederlandse bodem te krijgen, met de track Bonita. Laat dat voorjaar maar komen!


REMIND ME TO FORGET – Kygo & Miguel
Remind Me To Forget klinkt heel anders dan eerdere Kygo-singles, maar toch hoor je het vakmanschap van de Noor onmiskenbaar terug. De zwoele stem van Miguel doet de rest. Een track om bij weg te dromen.


CAN’T DENY ME – Pearl Jam
De komende zomer staan ze in de Ziggo Dome én op Pinkpop, die ervaren rockers van Pearl Jam. Can’t Deny Me was afgelopen week al te horen op de site van de groep en werd met gemengde gevoelens ontvangen. De track heeft een duidelijke, politieke boodschap en lijkt een rechtstreekse aanklacht tegen de Amerikaanse president Donald Trump.


RICH – Josylvio
Met Catch Up heeft Josylvio zijn eerste solohit in de Top 40-hit staan en de Naardense rapper kan weer een succesje bijschrijven op zijn cv. Rich is namelijk de soundtrack van de game Far Cry 5.


EVERYBODY HATES ME – The Chainsmokers
Dit jaar strooien The Chainsmokers letterlijk met nieuwe tracks. Zo verscheen al de Top 40-hit Sick Boy en even later zag You Owe Me het licht. Deze week verschijnt Everybody Hates Me. De afgelopen maanden draaiden de heren deze track al in hun sets.


CRUZIN’ – Snakehips ft. St Rules
Snakehips ken je onder andere nog van de rammer All My Friends, die in 2016 11 weken in de Top 40 stond. Producers Oliver Lee en James Carter zaten niet stil en brachten de afgelopen jaren al diverse nummers uit, die in Nederland geen hit werden. Cruzin’ is de eerste single van de nog te verschijnen EP Stay Home Tapes.


INHALE – Duke Dumont feat. Ebenezer

Won’t Look Back, Need U (100 %), I Got U… Duke Dumont staat bijna garant voor heel wat tracks die je in de club voorbij hoorde komen. In de Top 40 stond hij tot nu toe twee keer (met Need U (100%) en Ocean Drive). Inhale klinkt funky en heeft duidelijk R&B-invloeden. Volgens de producer kunnen we dit jaar nog meer releases van hem verwachten, aangezien hij heel wat tijd in de studio heeft doorgebracht.


SAVIOUR – George Ezra feat. First Aid Kit

George Ezra heeft net als The Chainsmokers al aardig wat nummers uitgebracht dit jaar. Zo was daar de heerlijke single Paradise en bracht hij onlangs Pretty Shining People uit. En nu is er de samenwerking met First Aid Kit: Saviour. Een rustig nummer waarop de stemmen van de twee acts goed tot hun recht komt. Je kent First Aid Kit, oftewel de Zweedse Johanne en Klara Söderberg, van de track My Silver Lining dat in 2015 tot 33 kwam.


OVER MY HEAD – Echosmith
Ken je Echosmith nog? Waarschijnlijk moet je even graven in je geheugen, maar dan komen de eerste klanken van Cool Kids vanzelf weer boven. De track kwam in 2014 tot de tiende plek. Daarna bereikte Come Together nog de Tipparade, maar daarna werd het stil rondom de Amerikanen. Het catchy Over My Head moet daar verandering in brengen.


WHY – Shaggy X Massari

Als je nu naar buiten kijkt, is de kans groot dat het bewolkt is. Geen nood, want Shaggy en Massari zorgen voor een vleugje zomer. De Jamaicaanse zanger bracht eerder dit jaar al een track met Sting uit en nu werkt hij samen met de 37-jarige, Libanese zanger Massari.


Wil je meer nieuwe releases checken? Volg dan onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency