Fresh: Drunk In The Morning

- Releases

 Lukas Graham Charli XCX Jay Hardway Machine Gun Kelly Hailee Steinfeld
Fresh: Drunk In The Morning

Ook deze vrijdag verschenen er weer een flink aantal nieuwe tracks. We zetten er een paar voor je op een rij:

SYMPHONY- clean bandit feat. zara larsson
Vier Top 40-hits en daar kwamen er al twee van op nummer 1. Dan kun je wat. Clean Bandit debuteerde in ons land met Rather Be en stond eerder dit jaar ook met Rockabye bovenaan de Top 40. In totaal stonden ze 63 weken in de Top 40, waarvan 15 (!) op nummer 1. Na samenwerkingen met de Britse zangeressen Jess Glynne, Sharna Bass, Louisa Johnson en Anne-Marie zoeken ze het nu letterlijk hogerop. Zweden. Met Zara Larsson, die deze vrijdag haar internationale debuutalbum So Good heeft losgelaten. Tegelijk verscheen ook Symphony, direct met een video.


DRUNK IN THE MORNING- lukas graham
Vorig jaar was Lukas Graham met 7 Years niet uit de Top 40 weg te slaan. De track stond niet alleen twee weken op nummer 1 maar bleef ook gewoon een half jaar plakken in de lijst. De opvolger Mama Said kwam niet verder dan de Tipparade en daar staat de Deense band op dit moment ook in met You’re Not There. Sinds deze week is ook duidelijk dat daar een opvolger voor komt: Drunk In The Morning. Donderdag verscheen de video bij die track.
 
SCIO- jay hardway
De vocoder is weer helemaal hip. Dat bewijs leverde de rentree van Daft Punk (op Starboy en I Feel It Coming al) en ook in Good Day van Yellow Claw hoor je de robotstem. Deze week dropte Jay Hardway zijn nieuwe track, Scio. De 25-jarige Nederlander stond slechts één keer in de Top 40 met Wizard. In de video van zijn nieuwe track is een belangrijke rol weggelegd voor de magie en de fanfare.

 
AT MY BEST- machine gun kelly ft hailee steinfeld
Dit jaar debuteerde Machine Gun Kelly in de Top 40 met Camila Cabello. Bad Things kwam tot plek 13 maar is inmiddels op de weg terug en staat dit weekeinde op nummer 34. Voor de opvolger heeft Machine Gun Kelly, die overigens gewoon Richard Colson Baker heet, opnieuw een 20-jarige zangeres weten te strikken. En die ken je misschien van Love Myself en Starving, waarmee Hailee Steinfeld eerder in de Top 40 stond.

 
1 NIGHT- mura masa ft charli xcx
Alex Crossan is geboren op Guernsey, een eiland in het Kanaal tussen Groot Brittannië en Frankrijk. Na als tiener te hebben gespeeld in punk- en hardcore bandjes ontdekt hij de trap. In het voorjaar van 2015 verschijnt zijn eerste ep, Someday Somewhere, waarvan Firefly de playlist van BBC Radio 1 weet te halen. Dit jaar moet zijn debuutalbum To Fall Out Of Love To gaan verschijnen. Met daarop de track 1 Night, die hij samen met Charli XCX maakte.
 
Meer nieuwe releases? Klik dan hier of check onze playlist via Spotify.