Fresh: de week van de dikke collabs

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week zijn er samenwerkingen verschenen van onder anderen Martin Garrix & Khalid en Troye Sivan & Ariana Grande en zijn Tom Odell, Broederliefde en Cris Cab terug van weggeweest.

OCEAN – Martin Garrix feat. Khalid
Het is de week van de samenwerkingen. Martin Garrix heeft opnieuw een ster aan de haak geslagen, om een track mee te maken. Op Ocean hoor je Khalid, die je natuurlijk kent van de Top 40-hits Silence (met Marshmello), 1-800-273-8255 (met Logic en Alessia Cara) en Love Lies (met Normani). De track klinkt anders dan we van Martin Garrix gewend zijn, want meer dan ooit laat hij zich gelden als producer.

DANCE TO THIS – Troye Sivan ft. Ariana Grande
Nog een dikke collab! Troye Sivan schakelde voor Dance To This niemand minder dan Ariana Grande in. Het zorgt voor een catchy track, die lijkt geïnspireerd op de popmuziek ui9t de jaren ’80. Het doet verlangen naar het nieuwe album van de Australische Troye, dat binnenkort moet verschijnen. Inmiddels zijn er al vier singles van verschenen: My My My, The Good Side, Bloom en nu dus Dance To This.

YOUR LOVE – David Guetta & Showtek
De nieuwe single van David Guetta is geschreven door Jake Reese, oftewel Jaap Reesema. Hij is ook te horen op de samenwerking met het eveneens Nederlandse Showtek. Al zul je zijn stem niet zo snel herkennen: die is namelijk behoorlijk vervormd.

BORN TO BE YOURS – Kygo & Imagine Dragons
Huh? Kygo en Imagine Dragons op één track? Ja zeker! En het beste: het klinkt nog goed ook. Dat is niet vreemd, want de Noorse dj en producer weet wel hoe hij een rockband moet laten klinken. Eerder werkte hij al met U2, OneRepublic en The Night Game. En nu moet de groep van zanger Dan Reynolds er dus aan geloven. Het zorgt voor een nummer dat net iets meer Kygo, dan Imagine Dragons is.

LET ME LIVE – Rudimental & Major Lazer feat. Anne-Marie en Mr Eazi
Ook Rudimental heeft weer een grootse samenwerking klaarstaan. Werkten de producers op hun huidige Top 40-hit These Days nog samen met Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplan, op Let Me Live sloegen ze de handen ineen met Major Lazer, Anne Marie en Mr Eazi. Die laatste, Nigeriaanse zanger ken je misschien wat minder goed. Zijn echte naam is Oluwatosin Oluwole Ajibade en hij heeft al twee mixtapes op zijn naam staan.

HOE JE BENT – Broederliefde ft. Frenna
Broederliefde is terug en de mannen uit het Rotterdamse Spangen komen meteen met een zomerse track. Woensdagavond beleefde Hoe Je Bent zijn premiere in het programma M van Margriet van der Linden. Daar werden de heren ook nog in het zonnetje gezet, met een gouden plaat voor hun album We Moeten Door.

BED – Nicki Minaj feat. Ariana Grande
Ariana Grande is lekker op dreef, want naast haar collab met Troye Sivan is deze week ook Bed uitgekomen. Hiervoor werkte ze samen met Nicki Minaj. Het zal waarschijnlijk een single zijn van Nicki’s album Queen, waar ze al een flinke tijd aan schijnt te werken. Op 10 augustus moet haar nieuwe werkje te beluisteren zijn. Chun-Li en Barbie Tingz waren al lekkere voorproefjes en met Bed heeft ze nu een track die ook in Europa de hitlijsten zou kunnen bestormen.

GROWING PAINS – Alessia Cara
Haar hit Scars To Your Beautiful is nog regelmatig op de radio te horen, maar het is toch echt tijd voor nieuw werk van Alessia Cara. Op Growing Pains zingt ze over de moeilijkheden die je ervaart bij het volwassen worden. Volgens Alessia markeert de track voor haar een nieuw begin. Dat horen we niet echt terug, want haar sound blijft herkenbaar. Wel schreef ze, net als de rest van de nummers van haar komende album, Growing Pains helemaal zelf.

AMORE – Pitbull ft. Leona Lewis
Opnieuw een aparte combinatie: de Britse Leona Lewis en Pitbull. Amore is de soundtrack van de film Gotti, waarin John Travolta de rol van de crimineel John Gotti speelt. Het is een autobiografische film over de criminele familie Gotti.

LAURENT PERRIER – Cris Cab feat. Farruko & Kore
We hebben ruim vier jaar moeten wachten, voor we weer wat van Cris Cab konden horen. Je weet wel, de zanger van de ex-Alarmschijven Liar Liar en Love’s Me Not. Toch zat de 25-jarige Cristian Cabrerizo, zoals hij echt heet, niet stil. Hij maakte een cover van Englishmen In New York, die alleen scoorde in Frankrijk, en bracht nog wat singles uit die onder de radar bleven. Met Laurent Perrier hoopt de hunky zanger weer een hit te scoren. Daarvoor schakelde hij de Puerto Ricaanse zanger Farruko in en de Franse producer Kore.

CHECK THIS OUT – Marshmello
Een track van Marshmello zonder andere artiest? Dat zagen we nog niet vaak. Check This Out is een rammer, die je ongetwijfeld nog vaak in menig club zult gaan horen in de komende zomer.

WAITING – Yellow Claw ft. Rochelle
Shotgun van Yellow Claw en Rochelle kun je ongetwijfeld nog wel voor je halen. Het leverde in 2013 een top 10-hit voor Nizzle, MC Bizzey, Jim Aasgier en de Nederlandse zangeres, die ooit X Factor won. Inmiddels heeft Bizzey Yellow Claw verlaten, maar heeft het producersduo nog wel zoete herinneringen aan de samenwerking van toen. En dus vroegen ze Rochelle om nog een keer een track in te zingen.

LIKE THAT – Paul Sinha
De Laatste van Paul Sinha en Teske is een bescheiden radiohit en hoor je zo nu en dan nog voorbijkomen op 100% NL. Op Like That horen we de zanger in het Nederlands én in het Engels. Het levert een track op die twee gezichten kent en die net wat meer underground klinkt, dan we van Paul gewend zijn.

TV IN THE MORNING – DNCE
Het lukt DNCE maar niet om het succes van hun hit Cake By The Ocean te overtreffen. De band van Joe Jonas wist zelfs met een samenwerking met Nicki Minaj niet flink te scoren. TV In The Morning is een rustige, zwoele track. Weer wat anders dan we van DNCE gewend zijn.

IF YOU WANNA LOVE SOMEBODY – Tom Odell
Met Another Love scoorde Tom Odell in 2013 een enorme Top 40-hit en zijn naam was meteen gevestigd. Inmiddels zijn wel heel wat tracks verder en is hij een graag geziene gast op menig festival. Maar een nieuwe Top 40-hit? Die zat er nog niet in. If You Wanna Love Somebody is een ballad, zoals we die van Tom kennen: stemmig en deze keer met een krachtig achtergrondkoor. Een track om even bij te gaan zitten.

Meer nieuwe releases? Check onze playlist bij Spotify!

(Foto: singlecover)