Fresh: Charlie Puth en Broederliefde

- Releases

 Charlie Puth Shawn Mendes Alvaro Broederliefde Tinie Tempah Lana Del Rey
Fresh: Charlie Puth en Broederliefde

Deze vrijdag weer een stapel nieuwe tracks waarbij we onder meer die van Charlie Puth, Dua Lipa en Broederliefde zien. We zetten er een aantal voor je op een rij.

LOST IN YOUR LOVE- dua lipa feat. miguel
Vier hits scoorde Dua Lipa in ons land. En die kwamen alle vier ook gewoon lekker in de top 10 terecht. De meest succesvolle daarvan is nog Be The One. Nog, want haar samenwerking met Martin Garrix, Scared To Be Lonely, gaat dat over een paar weken overtreffen. Terwijl ze deze week een plekje zakt naar nummer 6 klopt ze met de volgende single al weer aan de poorten van de lijst. Lost In Your Love verschijnt als voorloper van haar album dat op 2 juni moet verschijnen.


ANIMAL- alvaro soler
In 2015 maakte Alvaro Soler één van de zomerhits van het jaar met El Mismo Sol en het daaropvolgende jaar wist de Spanjaard daar een vervolg aan te geven met Sofia. Dit jaar is de 26-jarige zanger er wat vroeger bij, maar wel weer met een kanshebber die prima in het gehoor ligt om ook in 2017 een gooi te doen naar de zomerhit van het jaar met Animal. Nu alleen nog (even) de bijbehorende temperaturen... 


ATTENTION- charlie puth
Inmiddels is het al weer ruim twee jaar geleden dat Charlie Puth zijn Top 40-debuut maakte. Dat deed hij doen met See You Again uit de Fast And The Furious-film. Opvallend genoeg is die film er nu ook weer. Inmiddels heeft de 25-jarige zanger 4 Top 40-hits op zijn naam geschreven. Zijn debuutalbum Nine Track Mind heeft hij inmiddels achter zich gelaten want met Attention verschijnt vandaag een compleet nieuwe track.


THERE’S NOTHING HOLDIN’ ME BACK- shawn mendes
Op Koningsdag trapt Shawn Mendes zijn Illuminate World Tour af in Glasgow en op 1 mei zal er weer uitzinnig gegild worden als de 18-jarige Canadees de Ziggo Dome zal bezoeken. Mendes wilde kort voor zijn tournee nog een nieuwe single uitbrengen en There's Nothing Holdin' Me Back, afkomstig van de deluxe-uitgave van Illuminate, werd zijn keuze.


VEEL OSSO- broederliefde
Op 29 april geeft Broederliefde een ‘thuisconcert’ in het Rotterdamse Sparta-stadion. De groep debuteerde in januari 2016 in de Top 40 met Nu Sta Je Hier en binnen een jaar tijd wisten ze daarna nog zeven keer een track in de lijst te slingeren. Dit jaar is het qua hits even wat rustiger, want na Het Is Een Feit, dat in februari uit de lijst verdween. Deze vrijdag zijn ze terug met Veel Osso. Leuk detail: deze zaterdag verschijnt er tijdens Record Store Day ook een single van Jungle/Mi No Lob.


FIND ME- tinie tempah ft jake bugg
De 27-jarige Brit is in zijn thuisland een grootheid. In ons land scoorde hij in 2010 zijn eerste hit met de Swedish House Mafia nadat Miami 2 Ibiza de top 10 wist te bereiken. Daarna werden ook Written In The Stars (met Eric Turner) en Love Suicide (met Ester Dean) nog bescheiden hits. Afgelopen laar groeide Girls Like (met Zara Larsson) uit tot zijn grootste hit in ons land. Nu komt Tempah met een opvallende samenwerking om de hoek. Voor Find Me werkte hij samen met de 23-jarige Jake Bugg, die je wellicht nog kent van Lightning Bolt dat in 2012 twee weekjes in de Top 40 stond.


LUST FOR LIFE- lana del rey ft the weeknd
Voor wat, hoort wat. Dat zal ongetwijfeld de gedachte zijn geweest achter de nieuwe single van Lana Del Rey. De Amerikaanse, die in 2011 doorbrak met Video Games, werkte mee aan het Starboy-album van de Canadese zanger en is te horen op Stargirl Interlude. Eerder dit jaar verraste Del Rey met de track Love dat werd gelanceerd met een enorme campagne. Een echte hit bleef toen uit. Lust For Life, haar nieuwe single, is geen eenvoudige maar in ieder geval wel een verrassende samenwerking. 
 
HARD TIMES- paramore
De groep met ook Hayley Williams in de gelederen kwam in 2008 voor het eerst in de Top 40 terecht met Misery Business. Daarna volgde een rij van tracks die wel in de Tipparade kwamen maar een nieuw succes bleef uit. Op 12 mei moet het nieuwe en vijfde album van de Amerikaanse band verschijnen, After Laughter. Daarvan verscheen deze week de eerste single, Hard Times. 
 
CRAZY MADONNA- di-rect
Misschien wel één van de meest krankzinnige video’s van Di-rect. De belangrijke vraag is of we die nou vrouwelijk of juist heel mannelijk moeten beoordelen. De band bracht deze vrijdag met Crazy Madonna een nieuwe single uit als opvolger van Richochet. De Haagse groep heeft inmiddels een aardig rijtje met nummers staan die het allemaal net niet zijn geworden. Voor de laatste Top 40-hit moeten we terug naar 2013 toen Where We Belong, de samenwerking met Fedde Le Grand, in de lijst stond. Van een compleet ander kaliber. In Crazy Madonna horen we een herkenbare en ook verrassende Di-rect-track die een ingetogen rauwheid laat horen. Smaakvol.
UPDATE: inmiddels is de video verwijderd van YouTube vanwege een auteursrechtenclaim van MuscleAngels.com
 
STILL GOT TIME- zayn ft partynextdoor
De nieuwste track van Zayn is al een tijdje uit. Op Still Got Time werkt de ex-One Directioner samen met PartyNextDoor. Deze vrijdag verscheen de video bij het nummer en dit keer worden er geen hotelkamers overhoop getrokken, zoals dat in I Don't Wanna Live Forever gebeurde. Toch zijn er wel raakvlakken met de song uit Fifty Shades Darker, want de video heeft een wat pikant randje. Compleet met drank, drugs, seks, rock en roll en tattoo's. Alleen het doodshoofdaapje aan het einde kunnen we niet helemaal in een categorie plaatsen. 
 
Meer releases? Check ook onze Spotify-playlist met nieuwe releases of de pagina met het overzicht