Fresh: Armin van Buuren, The Weeknd en Mental Theo

- Releases

 De Jeugd Van Tegenwoordig Dante Klein Missy Elliott Kelly Rowland Quavo Busta Rhymes Rochelle Måns Zelmerlöw Francesco Yates Jonna Fraser Ronnie Flex Iggy Azalea Conrad Armin Van Buuren
Fresh: Armin van Buuren, The Weeknd en Mental Theo

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week zijn er nieuwe tracks van onder anderen The Weeknd, Armin van Buuren en Iggy Azalea op de digitale mat gevallen.

PRAY FOR ME – The Weeknd ft. Kendrick Lamar
Afgelopen weekend gaf hij nog een vlammende performance weg tijdens de uitreiking van de Grammy’s en nu is er een track met The Weeknd. Kendrick Lamar is een druk baasje. Het nummer is de soundtrack van de langverwachte Marvel-film Black Panther. Eerder was Kendrick al te horen op een andere track van The Weeknd: Sideways.


SEX, LOVE & WATER – Armin van Buuren feat. Conrad Sewell

De 29-jarige, Australische singer-songwriter Conrad Sewell ken je nog van Kygo’s hit Firestone. Nu heeft hij de krachten gebundeld met onze eigen Armin van Buuren, met het funky Seks, Love & Water als resultaat. Armin zoals je hem nog nooit eerder hoorde!


SATURDAY SUN – Vance Joy

Ben je klaar met die koude dagen? Dan moet je zeker naar deze nieuwe track van Vance Joy luisteren. Alleen al de klanken van de ukelele zorgen dat je zin krijgt in de lente. Saturday Sun is afkomstig van het album Nation Of Two, dat op 23 februari te koop en te streamen is.


KONING VAN HET FEEST – Mental Theo & Nigel Sean
Wat Paul Elstak kan met Jebroer, kan ik ook. Dat moet Mental Theo gedacht hebben, toen hij met de Nijmeegse rapper Nigel Sean Koning Van Het Feest maakte. We kunnen nu al voorstellen dat heel wat zalen in Nederland binnenkort losgaan op deze rammer. Nog een voordeel: na een paar keer horen, kun je ‘m meezingen.


SAVIOR – Iggy Azalea feat. Quavo
Problem, Black Widow, Fancy… Vier jaar geleden kon je nauwelijks om Iggy Azalea heen. Maar daarna werd het stil rondom de rapster. Met Savior komt er een einde aan die stilte. Met Quavo aan haar zijde, gaat ze op jacht naar een grootse comeback.


US – Jennifer Lopez

We hebben J.Lo al een tijdje niet meer in de Top 40 gezien. Bijna vier jaar geleden scoorde ze haar laatste hit, samen met Pitbull en Claudia Leitte: We Are One (Ole Ola). Us is de eerste single van haar negende studioalbum, dat later dit jaar moet verschijnen. Zou het haar comeback worden in de Lijst der Lijsten?


MAKKELIJK (VOOR ONS) – De Jeugd van Tegenwoordig

Voor de Jeugd van Tegenwoordig is hun laatste Top 40-hit nog langer geleden. In 2013 stonden ze met Een Barkie voor het laatst in de lijst. De groep liet Makkelijk (Voor Ons) al in december horen op de radio, maar vindt het nu pas tijd om de track uit te brengen. Het is de eerste single van het nieuwe album.


CONTAGIOUS – Dante Klein feat. Feli Ferraro

Dante Klein, die in het dagelijks leven Max Krul heet, scoorde twee jaar geleden al een hit met Cheat Codes. Let Me Hold You (Turn Me On) kwam toen tot 35. Contagious is zijn eigen track waarop Feli Ferraro te horen is, een talentvolle zangeres uit Los Angeles.


MIJN BEST – DJ DYLVN ft. Ronnie Flex & Jonna Fraser

Ronnie Flex gaat lekker. De rapper is op de ene single na de andere te horen en staar met Blijf Bij Mij nog altijd in de top 5 van de Top 40. Mijn Best is een track van DJ DYLVN. Dylan is al jaren de vaste dj van Ronnie Flex en is van plan om nu met zijn eigen tracks door te breken. Deze single heeft alles om te gaan scoren en is dan ook een lekker begin.


GET IT RIGHT (REMIX) – Diplo feat. Mø & GoldLink
Major Lazer-brein Diplo vindt het ook weleens lekker om solo wat tracks te maken. En met een goedgevuld adresboekje heb je daarvoor zo wat andere artiesten te pakken, die met je mee willen werken. Mø stond waarschijnlijk bovenaan, want het aantal keer dat Diplo met haar samenwerkte lijkt al nauwelijks meer te tellen.


Ook de volgende tracks moet je checken!

GET IT – Busta Rhymes feat. Missy Elliott & Kelly Rowland
De rapveteraan is terug, met deze track met Missy Elliott en Kelly Rowland.


CENTERPIECE – Rochelle
Rochelle heeft weer een dansbare track uit, met haar inmiddels herkenbare sound.


HAPPYLAND – Måns Zelmerlöw
Måns won met Heroes in 2015 het Songfestival. Wat het hem gebracht heeft? Na Heroes nog geen hits. Misschien lukt het met Happyland?


GET OUT – CHVRCHES
De Engelse band CHVRCHES heeft nog geen Top 40-hit op hun cv, maar de bandleden hopen dat met producer Greg Kurstin, die eerder produceerde voor P!nk, Adele en Sia, te veranderen. 


COME OVER  – Francesco Yates
Je hoorde hem op Sugar van Robin Schulz, maar Francesco kan het ook prima solo af. 


Meer nieuwe releases? Check onze playlist op YouTube!


Credit foto: BSR Agency