Album The Rolling Stones meteen goud

- Releases

 Eric Clapton Mark Knopfler The Rolling Stones
Album The Rolling Stones meteen goud

Het nieuwe album van The Rolling Stones, Blue & Lonesome, dat op 2 december verscheen is direct goud.

Voor het eerst in elf jaar brachten de heren een nieuw studioalbum uit met Blue & Lonesome. Met het album brengen de heren een ode aan bluesmuzikanten die hen de afgelopen decennia wisten te inspireren. Al op de eerste dag van de release is het album in ons land onderscheiden met de gouden verkoopstatus. 

 

De opnames van ‘Blue & Lonesome’ vonden over een periode van drie dagen plaats in de Londense Grove Studios, eigendom van Dire Straits-frontman Mark Knopfler. Het album werd live opgenomen, zonder trucs, precies zoals het een echte bluesplaat betaamt. Tijdens de opnamesessie werd het viertal overigens bijgestaan door Eric Clapton. De legendarische muzikant was toevallig aan het werk in de studio naast die van de Stones.

De eerste reacties zijn lovend: ‘De Stones klinken levendiger dan ze in lange tijd hebben gedaan’, zo schrijft het Parool. Het AD ziet de 'Stones bruisen als in hun wildste dagen' waar Johan Derksen in het tv-programma De Wereld Draait Door al zei dat 'deze plaat de redding voor de blues' is.