Wie is Geike Arnaert?

- Overig

 Geike Arnaert Bløf
Wie is Geike Arnaert?

Op Zoutelande van Bløf hoor je ook zangeres Geike Arnaert. Maar wie is deze 38 jarige, Vlaamse schone? Wij zetten wat facts over haar op een rijtje.

Geike werd geboren in Poperinge. Maar ze groeide op in Westouter, een plaatsje dat dicht tegen de Franse grens aan ligt. Al van jongs af aan werd ze bevangen door muziek en daarom besloot ze als tiener auditie te doen voor de Belgische band Hooverphonic, de groep van gitarist Raymond Geerts en Alex Callier, die je nu misschien kent als coach in The Voice van Vlaanderen op VTM.

Eerste hit
Geike slaagt met glans en wordt verkozen boven de andere auditanten. En hoewel de band menig festivalpodium bestijgt, duurt het nog tot 2000 voordat Hooverphonic een hit scoort in de Vlaamse Ultratop 50. Met Mad About You staat de groep 14 weken in de hitlijst, met nummer 23 als hoogste positie.


Beste zangeres 

In 2002 is het pas weer raak voor de band. The World Is Mine staat één week in de Belgische chart, waar de groep in 2003 ook een hit in scoort met de track Sometimes, die tot 35 komt. Ondertussen was de Westouterse al een aantal keer uitgroepen tot beste zangeres van het land, onder andere tijdens de ZAMU Awards.

Eerste nummer 1-hit Hooverphonic
Met You Hurt Me en Expedition Impossible scoorde ze nog wat hits met haar band, die in 2008 zou worden uitgeroepen tot beste band bij de TMF Awards in België. In dat jaar maakte ze ook bekend te stoppen als frontvrouw van Hooverphonic. Een laatste single volgt nog: het aangrijpende Mijn Leven, opgedragen aan rapper en kankerpatiënt Andy Sierens, die eind 2008 overleed. Het wordt de eerste nummer 1-hit van Hooverphonic in de Ultratop 50.

Even daarvoor scoorde ze samen met Tom Helsen nog een nummer 1-hit met de track Home, dat het themalied van de actie Music For Life van Studio Brussel was. Een actie die vergelijkbaar is met Serious Request van 3FM.

Op eigen benen
Vervolgens maakte ze nog tracks met Spinvis en ging op tournee met hem. In 2011 en 2012 haalde ze de Ultratop-tiplijst met de nummers Rope Dancer, Unlock en Blinded. En nu in 2017 scoort de ervaren zangeres een dikke hit in Nederland met Bløf. Ze is ook te zien in de video, die afgelopen week verscheen op de Facebook-pagina van de Zeeuwse band.

Hier zijn we bijzonder trots op: we kunnen eindelijk de officiële video voor 'Zoutelande' met jullie delen! 🙌 Met dank aan en 🎬: Set Vexy en Dennie van Dijk

Geplaatst door BLØF op Dinsdag 21 november 2017


En Hooverphonic? Die groep timmerde aan de weg met een nieuwe zangeres (Noémie Wolfs), die in 2015 alweer gedag zei. De band scoorde met haar nog aardig wat hits, waaronder het lekkere Anger Never Dies, dat in 2011 tot nummer 5 kwam. De groep is nog altijd actief en scoort er lekker op los, wat hits betreft. You, de laatste, kwam november vorig jaar tot 26.