Top 40 Got Talent

- Overig

 Esmée Denters Brace Glennis Grace Loïs Lane Raffaëlla Berget Lewis Jessie J
Top 40 artiesten in talentenshow

Vorige week deed Glennis Grace succesvol auditie voor America's Got Talent. De Amsterdamse is niet de eerste Top 40-artiest die zich, in de hoop op nieuw succes, inschreef voor een talentenjacht. 

Esmée Denters
De jonge zangeres begon haar carrière op YouTube waar ze video's plaatste van covers. De filmpjes trokken de aandacht van Justin Timberlake, die haar tekende bij zijn label. In 2009 kwam Esmée's debuutalbum uit, waar Top 40-hits Outta Here (#3), Admit It (#28) en Love Dealer (#12) op staan. Een opvolger bleef echter uit. Denters werd gedropt door haar label en ging in een yoghurtshop in Londen werken. In 2015 deed ze auditie voor The Voice Of UK. Vier stoelen draaiden en Esmée koos Will.I.Am als haar coach. Helaas moest ze in de Knock-out fase het veld ruimen. 

Berget Lewis
Berget wist nooit de Top 40 te behalen, maar schopte het met Deeper Love (2007) en I'd Like To Teach The World To Sing (2006) wel tot de tipparade. De afgelopen jaren tourde de zangeres met de Ladies Of Soul door heel Nederland. Maar Berget wilde meer. Vorig jaar deed de souldiva succesvol auditie voor de Britse X-Factor, maar vloog er door een black-out vlakvoor de liveshows uit. 

Raffaëlla
Raffaëlla Patton is geen onbekende met talentenshows. De zangeres schreef zich in 2004 in voor Popstars: The Rivals, maar moest in ronde twee het veld ruimen. In 2005 ging ze in de herkansing bij Idols en won de derde editie. Single Right Here Right Now belandde in de Top 40, maar daarna verdween ze van het toneel. In 2010 doet ze opnieuw auditie, ditmaal voor The Voice Of Holland. Ze schopt het tot de zesde liveshow. 

Brace
Van 2004 tot 2006 was Brace niet uit de hitlijsten te slaan. Met Ali B maakte hij de hitsingles Ik Ben Je Zat en Hartendief, maar ook solo haalde hij de Top 40 met Drijfzand. Daarna horen we een lange tijd niets van de zanger, totdat hij ineens in 2015 op het podium van The Voice Of Holland staat. Met oude bekende Ali B als coach sleept hij uiteindelijk de derde plaats in de wacht. Na het Voice-avontuur scoort hij met Ali en Kenny B in de Top 40-hit Let's Go.

Loïs Lane
De zusjes Monique en Suzanne Klemann zijn de popsensatie van de vorige eeuw. Met 9 Top 40-hits op zak leek het succes eindeloos. Toch werd Loïs Lane vanaf 2002 niet meer gespot in de hitlijst. In 2012 werden de zusjes gevraagd om mee te doen aan de SBS-show The Winner Is. Ze werden ingedeeld in de Comeback Act categorie, waar ook Dolly Dot Anita Heilker in zat. Helaas voor Monique en Suzanne moeste ze na eerste ronde alweer naar huis . Twee jaar later leverden ze nog een bijdrage op de kersthit Kerstmis Vier Je Samen.

Jessie J
Niet alleen Nederlands talent liet zich verleiden tot de wereld van talentenjachten. Ook Jessie J waagde een kansje. De Engelse zangeres scoorde enorme hits met de singles Price Tag (#2), Domino (#14) en Bang Bang (#6), en nam zelf plaats achter de jurydesk bij The Voice UK. Er gingen dan ook heel wat wenkbrauwen de lucht in, toen Jessie J dit jaar verscheen in de Chinese talentenshow Singer. In dit programma nemen bekende Aziatische artiesten het tegen elkaar op. Jessie was als enige Europese artiest gevraagd, maar wist wel de winst in de wacht te slepen. Lekker lucratief als je bedenkt dat ruim 250 miljoen Chinezen de show bekijken.

Ken jij nog een artiest die in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten in de reacties.

(Foto: BSR Agency)
1 Reactie

Log in om te reageren.

Martijn Bogaart  - 
Leuk artikel! Een paar aanvullingen: Dewi was in 2009 'mystery popstar' in het tweede seizoen van Popstar. Erik Hulzebosch, die al ooit een noveltyhitje had gehad met Hulzebosch, Hulzebosch, won in 2007 So You Wanna Be A Popstar. Georgie David waagde in 2009 een roemloze poging in The X Factor. Gino Politti probeerde het in 2011 zonder succes in The Voice Of Holland.