Succesvolste broers en zussen in de Top 40

- Overig

 Krezip The Kelly Family Kings Of Leon The Beach Boys Middle Of The Road No Mercy Nickelback Las Ketchup
Succesvolste broers en zussen in de Top 40

Het is vandaag broers- en zussendag. Een dag om je broer of zus eens extra in het zonnetje te zetten. Maar wat zijn nu de 10 grootste hits die broers en/of zussen samen ooit hebben gescoord in de Top 40? Die zetten we voor je op een rijtje!

Sweet Goodbyes is de al-ler-laatste single die Krezip heeft uitgebracht. Daarmee scoorde de groep overigens wel hun grootste hit ooit, dus stopten ze in 2009 eigenlijk op hun hoogtepunt. Het is de grootste hit die twee zussen ooit in de Top 40 hebben gescoord. In Krezip vormden Jacqueline en Anne Govaert de harde kern van de band, met Annelies Kuijsters en Joost van Haaren. Hun debuuthit I Would Stay vinden we op 6 in de lijst van succesvolle broers en zussen op één nummer.

1. SWEET GOODBYES – KrezipThe Ketchup Song (Aserjé) is een verhaal apart. Die zomerhit werd namelijk gezongen door vier zussen, te weten de Spaanse Lucia, Lola, Pilar en Rocio Muñoz. In 2002 kon geen Europeaan meer om hen én hun aanstekelijke dansje heen. Ongeveer een jaar eerder stond How You Remind Me van Nickelback in de Top 40. Op die track hoor je niet alleen zanger Chad Kroeger, maar ook zijn halfbroer Mike die bassist is bij de Canadese band.

2. THE KETCHUP SONG (ASERJÉ) – Las Ketchup3. HOW YOU REMIND ME – NickelbackDe Schotse band Middle Of The Road bestond onder anderen uit de broers Ian en Eric McCredie. Ian was gitarist in de band, terwijl Eric basgitaar speelde. Soley Soley was in 1971 de eerste van drie nummer 1-hits die de groep in de jaren ’70 in Nederland zou scoren. Het verhaal van The Beach Boys is bekender: die groep bestond ooit uit Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson.

4. SOLEY SOLEY – Middle Of The Road5. SLOOP JOHN B – The Beach BoysThe Kelly Family bestond bijna uit alleen maar broers en zussen. De familiegroep is daarmee in de geschiedenis van de Top 40 nog altijd de formatie met de meeste broers en zussen die aan meerdere hits meewerkten. Op nummer 1-hit I Can’t Help Myself (uit 1996) hoor je vooral Paddy en Angelo Kelly, maar op de achtergrond zingen de andere Kelly's om het hardst mee met het refrein. Een jaar later scoren de tweelingbroers Ariel en Gabriel Hernandez als No Mercy hun grootste hit met When I Die. Zij staan in deze lijst net iets hoger dan de familie Kelly.

6. I WOULD STAY – Krezip7. WHEN I DIE - No Mercy8. I CAN’T HELP MYSELF – The Kelly FamilyIn UB40 zitten momenteel de broers Robin en Duncan Campbell. Eerder was broer Ali leadzanger van de band, maar die werd vervangen door Duncan. Volgt u het nog? In ieder geval bestond de band uit twee broers toen UB40 in 1993 een dikke nummer 1-hit scoorde met de cover (I Can’t Help) Falling In Love With You. Bij Kings Of Leon geen broerdertwist: die groep bestaat nog altijd uit Calab, Nathan en Jared Followill. 

9. (I CAN’T HELP) FALLING IN LOVE WITH YOU – UB4010. USE SOMEBODY – Kings Of Leon