Originals: Zij Gelooft In Mij

- Overig

 Ronan Keating Kenny Rogers Will Tura André Hazes
Top 40 Original - Zij Gelooft In Mij - André Hazes

Ruim 13 jaar geleden overleed André Hazes. Kort na zijn dood scoorde hij voor het eerst een nummer 1-hit.

Dat deed André Hazes met zijn 35e Top 40 dat hij in 1981 voor het eerst op plaat zette: Zij Gelooft In Mij. Dat nummer kwam op zijn Gewoon André, zijn derde studioalbum. Hij schreef het nummer destijds als ode aan zijn tweede vrouw Ellen.

De basis van het nummer ligt in 1978 met She Believes In Me dat geschreven door Steve Gibb in een productie van Larry Butler. Het nummer verscheen op het zesde studioalbum van Kenny Rogers (The Gambler) en werd in het voorjaar van 1979 uitgebracht als single en kwam op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitlijst. Waar Gibb zijn inspiratie destijds vandaan haalt is onduidelijk maar het vertoont raakvlakken met de opbouw van het refrein van Lost Without Your Love (van Bread) uit 1976. Ook is er een versie die Steve Gibb zelf opnam én uitbracht in 1978.

Van Zij Gelooft In Mij zijn verschillende covers gemaakt. De eerste Nederlandstalige versie komt uit 1979 in een bewerking van Will Tura.  Later volgden ook versies van onder meer Johnny Mathis en Ronan Keating.

Na Zij Gelooft In Mij volgden nog zes Top 40-hits voor Hazes waarmee het totaal van Hazes uiteindelijk op 41 hits kwam. Blijf Bij Mij, zijn postume duet met Gerard Joling, stond daarbij in 2007 11 weken op nummer 1 en werd zijn grootste succes.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan op originelehits.nl.