Originals: Last Christmas

- Overig

 Barry Manilow Wham!
Originals: Last Christmas

Samen met All I Want For Christmas behoort Last Christmas tot één van de ‘moderne’ kerstklassiekers.

Het nummer van George Michael en Andrew Ridgeley verscheen origineel als dubbele A-kant bij Everything She Wants. Het nummer, dat destijds werd voorzien van een sfeervolle en romantische videoclip, is in het Verenigd Koninkrijk inmiddels de best verkochte single ooit geworden die nooit de hitlijst wist aan te voeren. En ook dit jaar gooit de Wham!-single weer hoge ogen in de Britse lijst.

Maar hoe origineel is Last Christmas dan daadwerkelijk? Nooit is aangetoond dat George Michael, die de kersthit schreef, het ergens van leende. Maar het nummer vertoont wel raakvlakken met Can’t Smile Without You dat in 1978 werd geschreven door David Martin, Geoff Morrow en Chris Arnold. Later scoorde Barry Manilow met het nummer een bescheiden succes. Er volgde, na het verschijnen van de Wham!-versie een rechtszaak. Maar nog voordat de rechter zich er over kon uitlaten bleek er al een schikking te zijn getroffen. Ook kwam er een stichting ter bestrijding van honger en droogte in Ethiopië die een deel van de royalties zou ontvangen.

Voorlopig stoken wij de openhaard nog maar een beetje op met de kerstklassieker van Wham! Meer originele hits check je op www.originelehits.nl