Originals: Holding Back The Years

- Overig

 Simply Red
Originals: Holding Back The Years

In 1985 ontstaat in Manchester de groep Simply Red. De band rond leadzanger Mick Hucknall wist in ons land 15 keer een Top 40-hit te scoren.

De groep ontleent zijn naam aan de haarkleur van de zanger én de kleur van de voetbalclub Manchester United. Het eerste nummer dat de band maakt is Red Box dat niet veel later verschijnt op de b-kant van Money’s Too Tight (To Mention), hun debuutsingle die in de Top 40 op nummer 24 weet te komen. Het nummer was in 1982 al op plaat gezet door The Valentine Brothers.

Het tweede succes van Simply Red werd Holding Back The Years dat later één van hun twee top 3-hits zou zijn. If You Don’t Know Me By Now, ook een cover, zou in 1989 ook de derde plek bereiken. Het nummer is oorspronkelijk in 1982 uitgebracht door Frantic Elevators, de groep waar Hucknall eerst in speelde. Hij schreef de tekst van het nummer op 17-jarige leeftijd over de moeilijke relatie die hij met zijn moeder had. Zij verliet het gezin al toen Mick drie jaar oud was.

Holding Back The Years is later ook nog verschenen in uitvoeringen van onder meer The Isley Brothers, Train en Angie Stone.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl.