Originals: Hi! My Name Is...

- Overig

 Eminem
Eminem - Hi My Name Is Slim Shady - Top 40 Original

Met River scoort Eminem zijn 24e Top 40-hit en inmiddels is het al ruim 19 jaar geleden dat de rapper zijn debuut maakte in de Top 40.

Dat deed de Real Slim Shady met Hi! My Name Is Slim Shady dat in 1999 de twaalfde plek wist te bereiken. Eminem, geboren als Marshall Bruce Mathers, zette direct de toon met het nummer waarin hij vooral kritisch was richting zijn moeder.

De hit van Eminem werd gebouwd rond de sample van I Got The van Labi Siffre. De zanger maakte dat nummer in 1975 en had zelf met It Must Be Love en Watch Me al twee Top 40-hits op zijn naam weten te schrijven. In 1987 scoorde Siffre met So Strong zijn grootste hit in ons land.

Dat Eminem uitgerekend het nummer I Got The koos is opvallend want in zijn eerste nummers geeft hij vooral af op homoseksuelen. Siffre had nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op mannen viel. De sample in Hi! My Name Is stuitte Siffre dan ook behoorlijk tegen de borst. Hij vroeg om een aanpassing van de tekst waarbij ‘My English teacher wanted to have sex… the only problem was my English teacher was a gay’ werd daarop veranderd in ‘My English teacher wanted to flunk me… Thanks a lot, next semester I’ll be 35’. Daarmee werd het een iets beschaafdere versie en weten we dat er een nog véél explicietere uitvoering van het nummer bestaat die op het internet circuleert.

Meer weten over de basis van Top 40-hits? Check dan originelehits.nl.