Originals: Have You Ever Been Mellow

- Overig

 Olivia Newton-John Party Animals
Originals: Have You Ever Been Mellow

In januari van 1996 debuteren de Party Animals in de Top 40 met Have You Ever Been Mellow.

Het is het tijdperk waarin de Happy Hardcore hoogtij viert in de Nederlandse hitlijst. Flamman & Abraxis, waarachter Jeroen Flamman en Jeff Porter schuil gaan, zijn verantwoordelijk voor de hits van de feestdieren. Have You Ever Been Mellow was de eerste van drie Top 40-hits die ook allemaal op nummer 1 wisten te komen. In iets meer dan twee jaar tijd scoorden de Party Animals acht Top 40-hits. Flamman & Abraxis scoorden op hun beurt in 1997 nog drie top 10-hits in de lijst met I’ll Be Your Only Friend als grootste succes.

De inspiratie voor de eerste hit van de Party Animals is afkomstig uit 1974 en werd op papier gezet door John Farrar. In januari van dat jaar nam Olivia Newton-John het nummer op voor haar zesde studioalbum, Have You Never Been Mellow, dat ze opnam in de Abbey Road-studio in Londen.

Have You Never Been Mellow was in de Verenigde Staten de opvolger van haar nummer 1-hit I Honestly Love You en wist ook de eerste plaats te bereiken in de Billboard-lijst. Het werd haar vierde single op rij die meer dan een miljoen exemplaren wist te verkopen. Opvallend genoeg deed Haven You Never Been Mellow in het Verenigd Koninkrijk en in ons land niets. Olivia Newton-John scoorde pas in 1978 haar eerste hit in ons land met You’re The One That I Want, afkomstig uit de film Grease.

Meer weten over de basis van Top 40-hits? Klik dan eens rond op originelehits.nl