Originals: De Heidezangers

- Overig

 André Van Duin Gerry & The Pacemakers
Originals: De Heidezangers

André van Duin kende in de Top 40 vele gedaantes en namen maar wist wel 41 keer een Top 40-hit op zijn naam te schrijven.

Daarmee staat de Nederlander in een bijzonder rijtje van 15 artiesten die met al hun successen een eigen Top 40 kunnen samenstellen van Top 40-hits. De inmiddels 71-jarige André van Duin debuteerde in 1972 in de lijst met Angelique en scoorde in 2009 met De Balletjes Van De Koningin zijn 41e succes in de lijst.

Geregeld bracht van Duin een single met een ‘dubbele A-kant’ uit; een release waarbij beide kanten van de single een nummer bevatte waar geen onderscheid in was gemaakt voor wat betreft het belangrijkste nummer. Zo ook in 1983 met De Heidezangers / De Konsnertzangeres. Voor André inmiddels zijn 22e hit en de zesde die de top 3 zou bereiken.

Het origineel van De Heidezangers is afgeleid van (Oh Baby Mine) I Get So Lonely dat in 1953 werd uitgebracht door The Four Knights. Dat nummer werd in veel landen een hit en kwam uit de pen van Pat Ballard. Die was ook verantwoordelijk voor het veel bekendere Mr. Sandman. In 1955 namen The Chordettes beide nummers op en met Mr. Sandman stonden ze op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.

(Oh Baby Mine) I Get So Lonely werd door van Duin van tekst voorzien waar Harry van Hoof voor het muzikale arrangement zorgde. De andere A-kant, De Konsnertzangeres, was een bewerking van een ander nummer dat ook tot een succes werd gemaakt door Lee Towers en door Gerry & The Pacemakers; You’ll Never Walk Alone. Origineel stamt uit 1945 via de musical Caroussel.

De Heidezangers / De Konsnertzangeres kwamen in de Top 40 tot de tweede plaats.

Meer weten over de originelen achter Top 40-hits? Check dan originelehits.nl