Original: Millennium

- Overig

 Nancy Sinatra Robbie Williams
Original: Millennium

In het najaar van 1998 is Robbie Williams al weer toe aan zijn vierde solo-hit in de Top 40 met Millennium.

De hit wordt gekenmerkt door de sterke vioolpartijen. Die zijn op dat moment al dik dertig jaar oud en afkomstig uit de James Bond-film You Only Live Twice waar Nancy Sinatra het themanummer voor heeft opgenomen. De compositie is afkomstig van John Barry die voor de filmreeks rond de Britse superspion inmiddels hofleverancier was geworden.

Na Goldfinger tekende Leslie Bricusse opnieuw voor de tekst. Origineel stond overigens Nancy Sinatra niet als zangeres van het thema gepland en zijn op de eerste opname van You Only Live Twice zangeressen Lorraine Chandler en Julie Rogers te horen. Omdat Barry het echter niet stevig genoeg vond benaderde hij Frank Sinatra. Die schoof toen op zijn beurt dochter Nancy naar voren.

Voor Millennium, de hit van Robbie Williams, werd opnieuw een orkest neergezet om de strijkpartijen in te spelen. Dat zou uiteindelijk goedkoper zijn geweest dan het gebruiken van de originele opnames van You Only Live Twice.

Millennium groeide uit tot één van de klassiekers van Robbie Williams en stond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op nummer 1. Qua prestatie in de Top 40 was het een minder groot succes; de single kwam niet verder dan nummer 29. Dat was in ons land ook de hoogst bereikte positie van de enige andere hit van zijn tweede studioalbum I’ve Been Expecting You, She’s The One.