Welke artiesten gaan scoren in 2020?

- Overig

 Celeste Emma Heesters Adele Chef'Special Trevor Daniel Remme Dua Lipa

2020 is inmiddels drie weken aan de gang. Benieuwd naar welke artiesten dit jaar met nieuwe muziek komen en welke artiesten er wel eens kunnen gaan doorbreken. Oftewel welke artiesten gaan scoren in 2020? Je checkt het hier!

Afgelopen weekend was het showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Hier stonden veel internationale en nationale acts die het in 2020 'gaan maken’. Hier check je verschillende artiesten die die dit jaar wel eens zouden kunnen gaan scoren in de Top 40.

Trevor Daniel
Met Falling gaat Trevor Daniel al een paar weken hard op Spotify. Net als bij onder andere Roxanne van Arizona Zervas en Old Town Road van Lil Nas X speelt TikTok een grote rol bij het succes van deze track. Veel gebruikers van de app zetten het nummer onder hun filmpjes. Nu zet dat ook door bij de verschillende streamingdiensten. Trevor Daniel begon op zijn slaapkamer in het Amerikaanse Houston met muziek maken en noemt Drake en Kanye West als zijn grootste inspiratiebronnen. Leuk weetje: Trevor gaf in 2012 zijn veelbelovende carrière in het American football op om zich compleet te richten op zijn andere passie: muziek.

Remme
De 20-jarige artiest die geïnspireerd is door Fleetwood Mac, Jeff Buckley, Michael Jackson en Justin Bieber is al getekend bij boeker Mojo en platenlabel Universal. Dat belooft veel. Remme heeft nog geen stapels muziek uitgebracht, afgelopen vrijdag heeft hij zijn eerste single Get Older uitgebracht en wordt al toegevoegd aan meerdere playlisten. Daarnaast stond hij ook op Noorderslag afgelopen weekend waar hij één van zijn eerste shows speelde.

The Overslept
Maak kennis met Sem Jonkhout, Tommy van der Leer, Daan Brink. In 2014 besloten ze om samen een band te vormen en dat bleek goed te bevallen. In 2015 kwam Délano Ladurner er ook nog eens bij. Inmiddels heeft de groep al heel wat nummers op zijn naam staan en heb je de band vast al eens op de radio voorbij horen komen of je hebt ze zien optreden in het voorprogramma van Panic! At The Disco, op Pinkpop of op Paaspop. De sound van The Overslept laat zich het beste omschrijven als een mix tussen Green Day en 5 Seconds Of Summer. Waste Of Love is de nieuwste track van het viertal.

Celeste
Celeste staat bovenaan de Spotify playlist BBC Sound of 2020. Dat betekent dat er veel vertrouwen is in deze zangeres. Vorig jaar stond onder anderen Mabel in dit lijstje en zij scoorde in 2019 maar liefst drie Top 40-hits en ontving zij de Top 40 Award voor Beste Nieuwkomer Internationaal. Celeste heeft deze week de Alarmschijf te pakken met haar nummer Stop This Flame. Ook zij stond vorige week op Eurosonic Noorderslag en er werden enorm veel lovende recensies over de zangeres geschreven. Een grote kans dat Celeste dit jaar gaat scoren in de Top 40. 

Naast dat er dit jaar nieuwe artiesten zullen doorbreken zullen de al bekende artiesten weer met nieuwe muziek komen. Maar welke acts gaan dit jaar nieuwe muziek uitbrengen en komen er nog toffe samenwerkingen aan? Je checkt de meest opvallende geruchten hier!

Adele nieuw album 
Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Adele met haar laatste album 25 kwam. Sindsdien is er geen nieuwe muziek van de zangeres uitgekomen, ook heeft ze niet veel opgetreden. Maar dit jaar zal ze toch echt met nieuwe muziek gaan komen. Volgens haar manager komt zij dit jaar met haar vierde studioalbum én dat kan nog wel eens sneller zijn dan je zou verwachten.

Emma Heesters gaat voor een grote samenwerking
Afgelopen jaar kwam Emma Heesters voor het eerst binnen in de Top 40 met haar hit Pa Olvidarte. Hiermee behaalde ze al veel succes, maar de zangeres is in 2020 nog meer van plan. Zo vertelde ze tegen BuzzE: "Ik hoor van veel mensen dat dit mijn jaar gaat worden". Zo zei ze ook dat we veel grote samenwerkingen van haar kunnen verwachten. Welke artiesten dat zijn vertelt Emma nog niet, maar dat wordt volgens haar binnen enkele weken bekend gemaakt, nog even afwachten dus. 

Nieuwe tour Chef'Special
In de eerste week van 2020 kwam Chef'Special al met hun nieuwe single Trouble die afgelopen vrijdag ook de Top 40 binnen kwam. Dit jaar houden ze het niet bij alleen één single, ze gaan een heel nieuw album uitbrengen. Daarnaast doen ze ook een aantal shows in Nederland. Zo staan ze in maart onder andere in Tivoli Vredenburg in Utrecht en in 013 in Tilburg. 

Dua Lipa tweede studioalbum
In 2020 gaat Dua Lipa ook een nieuwe album uitbrengen. Dit zal haar tweede studioalbum worden en gaat Future Nostalgia heten. Don't Start Now is de eerste single van de plaat en werd in november al uitgebracht. Inmiddels staat dit nummer op de 2e plek in de Top 40. 

(Foto: YouTube)