#WDZT: Ava Max op bezoek bij Domien

- Overig

 Ava Max
#WDZT: Ava Max op bezoek bij Domien

In #WDZT blikken we iedere week terug op een bijzonder jaar of een bijzondere gebeurtenis voor een Top 40-act. Deze week gaan we met Ava Max terug naar 2019.

Op 10 november 2018 maakte Ava Max haar entree in de Nederlandse Top 40. De zangeres kwam met haar track Sweet But Psycho binnen op nummer 16. In de tweede week steeg het nummer van 16 naar 4 en daarmee leek het een kwestie van tijd voordat haar hit Duurt Te Lang van Davina Michelle van de eerste plaats zou stoten. Dat bleek minder makkelijk dan gedacht, want met die single zou Davina de solozangeres worden die het langst op 1 in de Top 40 heeft gestaan. Met haar 11 weken versloeg ze My Heart Will Go On van Celine Dion (1998) en Happiness van Alexis Jordan (2011) die allebei 10 weken op 1 wisten te blijven.

Eensdagsvlieg? 
Het zou bij die elf weken blijven, want op 19 januari 2019 loste Sweet But Psycho toch alle verwachtingen in: de track steeg naar de eerste plek en zou daar drie weken staan. Op 21 februari 2019, de track heeft dan al op de troon gestaan, is Ava Max te gast bij Domien in de Q-middagshow op Qmusic. De zangeres vertelde onder andere over haar onrustige treinreis naar ons kikkerlandje en haar plannen voor de toekomst, want ze was gekomen om te blijven. Dat leek toen nog een droomverhaal, want met één Top 40-hit op zak is het altijd maar afwachten of je daarna ook nog scoort. Maar dromen zijn niet altijd bedrog, want in november 2020 staat de teller van de Amerikaanse op 6 Top 40-hits, waarvan So Am I, Alone, Pt. II (met Alan Walker) en Kings And Queens de top 10 haalden.

Ava hield het in de show van Domien niet alleen bij een gezellig praatje: ze zong natuurlijk ook haar grote hit Sweet But Psycho, in een bijzondere, akoestische versie.

Foto: Qmusic