Interview: Tino Martin scoort eerste Top 40-Hit en gaat als een speer!

- Overig

 Interview zij weet het Tino Martin
Tino Martin 2019

Iedere zaal verkoopt hij in no time uit en op elk feestje is hij de sfeermaker. Binnenkort brengt hij weer een single uit met zijn grote held, René Froger en onlangs scoorde hij ook nog eens zijn eerste top 40-Hit met Zij Weet Het. Om Tino Martin kunnen wij absoluut niet meer heen.

“Het moment dat ik hoorde dat ik voor het eerst in de Top 40 stond was ik eigenlijk vooral verbaasd. Ik ben natuurlijk wel al een aantal jaar bezig en verkoop iedere zaal uit. Mensen kennen mijn nummers en zingen ze allemaal mee, maar ze kwamen nooit in de lijst. Inmiddels had ik een Top 40-Hit eigenlijk al als onmogelijk beschouwd. Toen werd ik gedraaid op de radio en denderde ik in één keer de Top 40 binnen, ik weet gewoon niet wat me overkomt! Ik vind het echt geweldig!”

Succes met Glen Faria
“Zij Weet Het is natuurlijk geen original van mij, maar het maakt mij toevallig echt helemaal geen reet uit dat dit dan de eerste Top 40 hit is. Zelf schrijf ik sowieso geen nummers en ik ben zeker niet vreemd met het zingen van andermans songs. Dit liedje heb ik evengoed best wel naar mijn eigen hand gezet. Nu heb ik het mij zodanig eigen gemaakt, dat ik wel vind dat ik mezelf dit succes kan toerekenen. Daarnaast vind ik het ook echt onwijs leuk voor Glen Faria, de schrijver van Zij Weet Het, dat dit nu al voor de tweede keer gebeurd. Zijn talent komt nu echt boven water.”

Patta, jacka, blakka
“De straattaal uit Zij Weet Het is natuurlijk helemaal van deze tijd. Als je naar de top 40 kijkt, dan is bijna alles van Hollandse bodem van jongens die rappen in deze taal. Dat maakt het ook wel weer helemaal van nu.”

Werken met grote helden
“Mijn eigen grote helden daarentegen zijn wel Andre Hazes senior en René Froger. Ik heb vroeger zoveel gekeken naar grote Nederlandse artiesten, dan zat ik gekluisterd voor de buis en keek ik het ook nog wel 100x terug. Het leuke aan de helden van toen vind ik dat het nog steeds helden zijn. Ze zijn nog steeds populair en maken nog steeds hits. Ruth Jacott, Gordon en Gerard Joling heb ik altijd fantastisch gevonden, des te leuker vind ik het dat ik nu met deze legendes kan samenwerken. De eerstvolgende single die ik ga uitbrengen is dan ook met René Froger.”

Al jouw dromen lijken dus eigenlijk wel uit te komen. Je werkt samen met je helden en wanneer jij een zaal wil uitverkopen, dan gebeurt dat ook. Hoe boks je dit voor mekaar? “Dat is echt vooral heel erg hard werken! Alle shows moeten bij mij werkelijk perfect zijn. Daar komen we dan ook meteen op mijn enige ritueel, een half uur voor de show moet alles klaar zijn. Geen interviews of andere dingen meer, maar gewoon aangekleed klaarstaan en focussen. Alles moet perfect zijn! Van de uiteindes van mijn haar tot de plooien in mijn overhemd. De mensen krijgen iets geweldigs te zien en willen simpelweg gewoon meer.”

Podiumbeest
“Als ik zou moeten kiezen nooit meer eigen muziek uitbrengen of nooit meer optreden, dan los ik dat dilemma snel op. Ik wil altijd blijven optreden! Zolang ik maar mijn ding op het podium kan blijven doen met mooie muziek. Mede doordat ik ook nummers van anderen zing ben ik heel divers geworden. Dit zorgt dan ook weer voor een publiek van 8 tot 88, dat is natuurlijk fantastisch.”

Welk nummer van jezelf had volgens jou een Top 40-Hit moeten zijn?
“Ten eerste breng ik nooit een nummer uit met de intentie om er een hit van te maken. Maar dat we nu op het juiste pad zitten waarbij dat wel gebeurd, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als ik moet kiezen dan denk ik toch wel dat Laat Me Leven, Alles of Dat Ik Je Zo Zou Missen hit potentie hadden. Deze nummer misten eigenlijk alleen het deel van de radio, want het zijn wel hits. En verder hoop ik gewoon dat Zij Weet Het nog even lekker blijft stijgen, maar daar ziet het wel naar uit.”

Theatertour
“In september ga ik een nieuwe theatertour doen van 34 shows, waarvan sommige zalen zelfs 2 keer! Ik zal dus blijven optreden en nieuwe muziek uitbrengen, jullie zullen nog veel van mij zien en horen in de toekomst!”

Check hier de Songtekst van Tino Martins eerste Top 40-hit!

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!