Terugblik op 2015

- Overig

 Kensington Anouk Kygo Justin Bieber
Kensington

Tussen 15 en 24 december kijkt de Nederlandse Top 40 terug op het afgelopen decennium. Elke dag nemen we één jaartal onder de loep: wie scoorde de grootste hit, welke artiest brak dat jaar door en wat waren de andere hoogtepunten. Met deze keer het jaar 2015!

2015.. Het jaar dat Justin Bieber zijn album Purpose uitbracht en een totaal andere doelgroep wist te bereiken, maar ook het jaar dat Anouk voor het eerst een Nederlandstalig nummer uitbracht. Check hier alle opvallendheden uit 2015 rondom de Top 40! 

Justin Bieber is terug
In 2015 bracht Justin Bieber zijn album Purpose uit en deed hij een gelijknamige tour waarmee hij ook in Nederland een show gaf. Waar hij bij zijn vorige album vooral tienermeisjes wist te bereiken, raakt Justin Bieber met dit album ook een wat oudere doelgroep. Zo staan er ook samenwerkingen met onder anderen Travis Scott, Skrillex en Diplo op. 

Meest Succesvolle act Kygo 
In 2015 scoorde Kygo met vier hits in de Top 40, deze samen stonden 73 weken in de lijst. Eén jaar daarvoor maakte de dj zijn debuut in de Top 40 met Cut Your Teeth. Inmiddels heeft Kygo zeventien Top 40-hits gescoord met een totaal van 5.986 punten. 

Anouk in het Nederlands
In 1997 maakte Anouk al haar debuut in de Top 40. Tot 2015 zong de zangeres alleen nog maar in het Engels. Maar in september in 2015 bracht zij een nieuwe single uit: Dominique, in het Nederlands. Zingen in haar moedertaal beviel Anouk goed, want drie jaar later brengt ze een heel album in het Nederlands uit: Wen D'r Maar Aan. 

Kensington meest succesvol in Nederland
Onlangs stond Kensington nog in de Ziggo Dome met een reeks aantal uitverkochte concerten. In 2015 stond de band ook met een uitverkocht concert op het podium van de Ziggo Dome. Maar Kensington behaalde meer succes dat jaar, met vier Top 40-hits waren zij de Meest Succesvolle act van 2015.