Spaans/Nederlands in de Top 40

- Overig

 RedOne Boef De Jeugd Van Tegenwoordig Blof Rowwen Hèze Emma Heesters Rolf Sanchez
Emma Heesters Rolf Sanches

Pa Olvidarte is de 167e Top 40-hit waarin de Spaanse taal te horen is en de 1941e Top 40-hit met de Nederlandse taal. De combinatie tussen de Spaanse en Nederlandse taal kwamen we vier keer eerder tegen in de lijst.

5. The Moon Is Mine- Rowwen Hèze & Flaco Jimenez 
De kleinste Top 40-hit met Nederlandse en Spaanse taal is van Rowwen Hèze & Flaco Jimenez. De track stond slechts drie weken in de lijst en scoorde veertien punten.

4. Pa Olvidarte- Emma Heesters & Rolf Sanchez 
Op de vierde plaats staat de huidige Top 40-hit Pa Olvidarte. Tijdens het programma Beste Zangers deden Emma Heesters en Rolf Sanchez het duet in het Spaans en in het Nederlands. 

3. Get Spanish- De Jeugd Van Tegenwoordig
De naam zegt het al een beetje, ook deze track is half gezongen in het Spaans. Get Spanish stond tien weken in de Top 40 en haalde als piekpositie de 13e plek. 

2. Hemingway- Bløf & Eliades Ochoa 
Ook Bløf heeft een nummer dat deels in het Spaans gezongen wordt. De track met Eliades Ochoa scoorde in 2006 233 punten door elf weken in de lijst te staan.

1. Voy A Bailar- Ali B feat. Boef, Rolf Sanchez & RedOne 
Pa Olvidarte was niet de eerste Top 40-hit met zowel Spaanse als Nederlandse teksten voor Rolf Sanchez. In 2017 maakte hij ook een Spaand/Nederlandse track met Ali B, Boef en RedOne

(Foto: YouTube)