Originals: You Keep Me Hangin’ On

- Overig

 Kim Wilde The Supremes
Originals: You Keep Me Hangin’ On | Kim Wilde

Kim Wilde weet begin jaren tachtig de ene na de andere hit in de top 10 te slingeren.

In een tijdsbestek van nog geen jaar volgen Kids In America, Chequered Lov, Cambodia en Viet From A Bridge elkaar op. Het hitsucces van de Kim Wilde is in de jaren die volgen wat lager en minder groot. Begin 1987 keert de Britse, na twee jaar droog te hebben gestaan qua hits, terug in de Top 40 met een cover: You Keep me Hangin’ On.

Het nummer werd origineel geschreven door Holland-Dozier-Holland en leverde The Supremes in 1966 een nummer 1-hit op, op dat moment in Amerika hun achtste. Een jaar later wist Vanilla Fudge er opnieuw de top 10 mee te bereiken. Kim Wilde overtrof dat op haar beurt in 1987 te overtreffen door het nummer in de Verenigde Staten opnieuw op de eerste plaats te brengen. Daarmee werd You Keep Me Hangin’ On het zesde nummer ooit dat in een uitvoering van twee verschillende acts op 1 had gestaan. 

You Keep Me Hangin’ On kwam in 1966 in de versie van The Supremes niet verder dan nummer 26 waar Vanilla Fudge later tot plek 13 kwam.  Kim Wilde bracht haar versie in 1987 tot nummer 17.  Ook onder meer Rod Stewart, The Box Tops en Wilson Pickett maakten covers van het nummer.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl