Originals: She's The One

- Overig

 Take That Robbie Williams
Originals: She's The One

She’s The One verscheen tegelijk met het nummer It’s Only Us. Het werd in 1999 de vijfde solohit voor Robbie Williams.

Het nummer over het vinden van een ‘soulmate’ werd origineel opgenomen door World Party voor hun album Egyptology ui 1997. Karl Wallinger vertelde over de totstandkoming van het nummer dat die klus in tien minuten geklaard was. She’s The One kreeg een Ivor Novello Award maar een hit werd het voor World Party niet.

Guy Chambers die met World Party werkte nam het nummer mee naar Robbie Williams. Toen de voormalige Take That-zanger zijn versie af had bleek dat Karl er niet al te gelukkig mee was. Zo zei hij dat hij de zang van Williams niet al te best vond. Die besloot daarna het nummer een tijd lang uit zijn speellijst tijdens optredens te schrappen.

De versie van Robbie Williams kreeg verschillende prijzen en Wallinger kreeg vorstelijk betaald via alle royalties bij het nummer. Ondertussen was de schrijver getroffen door een aneurysma waardoor hij jarenlang niet kon spreken. “Het nummer kende een veel beter tijd dan ik. Ik zat thuis crackers in het water te dompelen. Het heeft me er financieel doorheen gesleept”, zo zei hij later.

Inmiddels staat She’s The One opnieuw volop in de spotlights via de uitvoering van Frances. Supermarktketen Plus gebruikte de uitvoering van de 25-jarige Britse in de kerstcommercial.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl