Nederlandse acts die dertien hits scoorden

- Overig

 Krezip Kensington Racoon
Kensington 2019

Eén van Nederlands grootste bands Kensington scoorde afgelopen vrijdag hun 13e hit. In het verleden zijn er meer acts uit ons land geweest die dertien nummers in de lijst scoorde, maar waar we daarna niks meer van hoorden. Is het nummer 13 dan toch een ongeluksgetal..

Kensington 
In week 36 kwam Kensington binnen in de Top 40 met hun nieuwste single What Lies Ahead. Dit nummer is voor de band hun dertiende hit in de lijst. Met al hun dertien hits bijelkaar scoorde Kensington 2317 punten. 

Check hier de songtekst van Kensington's dertiende hit What Lies Ahead.

Krezip 
Ook Krezip scoorde in totaal dertien hits in de Top 40. Na hun breuk in 2008 stonden er elf hits in de lijst van de band, maar in 2019 maakte de groep een comeback en scoorde nog twee hits in de Top 40. In totaal heeft Krezip met hun dertien hits 2887 punten behaald. 

Check hier de songtekst van Krezip's dertiende hit How Would You Feel.

Racoon
Ook Racoon scoorde dertien hits in de Top 40. De laatste hit van de band komt uit 2014: Brick By Brick en scoorden 166 punten. Sinds deze track is er geen nummer van de groep meer in de Top 40 verschenen. Alle dertien nummers van Racoon zijn in totaal goed voor maar liefst 3038 punten. 

Check hier de songtekst van Racoon's dertiende hit Brick By Brick.

(Foto: BSR Agency)