Mysteryland: Interview met Sam Feldt

- Overig

 Sam Feldt mysteryland Interview
Sam Feldt Mysteryland 2019

Vlak voor zijn show op Mysteryland spraken wij Sam Feldt die je onder andere kunt kennen van zijn nieuwste track, Post Malone. Naast dat Sam DJ is maakt hij zich ook hard voor The Heartfeldt foundation. Hiermee probeert hij zijn eigen ecologische voetafdruk en die van zijn evenementen zo klein mogelijk te maken.

“Mysteryland vandaag, best wel een grote show. We spelen met de live band, dus dat vergt wel echt wat meer voorbereiding dan normaal. Het is heel anders dan een gewone DJ set, maar verder heb ik niet echt vaste rituelen voor de show. Ik vind het wel gewoon lekker om goed op tijd te zijn om het publiek en wat andere DJ’s te kunnen checken.”

Je nieuwste track, Post Malone gaat onwijs goed, zou je een keer met hem de studio in willen?
“Het lijkt me een grote eer om met Post Malone samen te werken, maar gek genoeg heb ik hem nog nooit ontmoet. In de UK staan we nu ook samen in de Top 40, dus hij weet zeker van de plaat af. Alleen of hij het tof vindt of niet, dat weet ik niet. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk als hij me een keer belt om een verse te rappen op mijn plaat.”

Uitdagende samenwerkingen
“Verder qua samenwerkingen ben ik vooral op zoek naar interessante combinaties. Tuurlijk lijkt het mij ook leuk om met een DJ als Kygo de studio in te duiken, maar ik heb ook artiesten zoals John Mayer en Paul McCartney op mijn lijstje staan. Dat lijkt mij interessanter, net zoals ik al eerder heb samengewerkt met Akon en Shaggy, dan weet je gewoon niet wat eruit gaat komen.”

The Heartfeldt Foundation
“Tijdens ADE organiseer ik de Heartfeldt Neon Jungle Party in Temp, een oud kantoorpand. Dit is de laatste keer dat daar een feest georganiseerd wordt, dus dat is eigenlijk al wel bijzonder. Maar het meest speciale aan dit evenement is dat het volledig non-profit is. Alle winst gaat naar de Heartfeldt Foundation naar projecten die duurzaamheid ondersteunen. En daarnaast zijn wij ook het hele evenement klimaatneutraal aan het maken. Denk hierbij aan het vervoer, de horeca en de productie. Alle dingen die wij met het evenement niet kunnen compenseren, doen we op een andere manier in bijvoorbeeld Uganda. Daar investeren wij met de foundation in verschillende projecten. Zelf neutraliseer ik ook mijn persoonlijke ecologische voetafdruk in die projecten.”

Bijna te laat op Coachella
“Coachella is wel de gaafste show die ik ooit heb gegeven. Daar mogen staan is ook gewoon wel een hele grote eer. Daar sta ik ook niet alleen met DJ’s op de line-up, maar ook tussen namen als Beyoncé en ACDC. Voor mijn show kwam ik trouwens wel bijna te laat vanwege een grote file in LA, maar toen ik het podium opkwam was alles direct goed.”

Nooit meer performen of nooit meer de studio in?
“Dan toch helaas nooit meer de studio in. Het DJ zijn op het podium geeft zo’n kick en ik doe dat al vanaf m’n elfde. Ik zou het wel heel erg vervelend vinden als dat niet meer zou kunnen.”

1 miljard streams
“Tussendoor heb ik weleens gekeken naar mijn Spotify statistieken. Toen zag ik wel al dat ik in de buurt kwam van deze mijlpaal, 1 miljard streams. Alleen had ik 5 jaar geleden toen ik mijn contract tekende bij Spinnin nooit verwacht dat het zo groot zou worden. Alles was toen nieuw voor me, ik had geen streams en ik kwam voor het eerst op de radio.”

Dilemma: Zelf een tv-show a-la The Voice Of Holland kunnen organiseren voor dj-talent of het ADE naar je hometown, Boxtel halen?
“Dan denk ik toch het eerste. Ik vind Boxtel een heel mooi dorp, maar het is wel een beetje te klein voor zo’n groot event.”

Welk nummer van jezelf had volgens jou een Top 40-Hit moeten zijn, maar was dat niet? 
“Post Malone! Misschien komt die er nog wel in haha. Verder is de Top 40 natuurlijk doorgaans toegankelijk voor iedereen. Mijn favoriete platen van mezelf zijn dat daarentegen niet persé. Als ik dan mijn persoonlijke favoriet moet noemen, dan ga ik voor On Trees And Birds And Fire, die moeten jullie echt een keer checken!”

Op 19 oktober is Sam Feldt tijdens ADE (Amsterdam Dance Event) met zijn Neon Jungle Party te zien in Temp, Amsterdam. Ben jij erbij? 

Check hier Sams nieuwste track Post Malone!

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!