Kraantje Pappie zet eerste stap door magisch poort top 3

- Overig

 Kraantje Pappie Tabitha Kris Kross Amsterdam top 3 Interview
Kraantje Pappie 2019

Samen met Bizzey is Kraantje Pappie dit jaar de meest geboekte artiest op de Nederlandse festivals. Hoe kun je je het beste voorbereiden op die shows en hoe scoor je een goeie Top 40 hit? Wij spraken Kraantje Pappie hierover na een van zijn shows!

“Aan het begin van ieder festivalseizoen maken wij een vaste set, daar proberen we ons zoveel mogelijk aan te houden. Vroeger bedacht ik gewoon op het podium ter plekke wat ik ging doen, maar nu heb ik wel echt een show. Verder doe ik voor iedere show mijn stemoefeningen, blazen, neuriën, dat is tegenwoordig echt best serieus. Haha! ”

Terugblikken op het seizoen
“Toch kijk ik dit jaar het meeste uit naar het einde van het festivalseizoen. Zeker niet omdat ik het niet leuk vind, maar om met z’n allen terug te kunnen blikken op naar wat wij nou hebben neergezet die zomer. Wat hebben de hits gedaan, hoe reageerde het publiek, ben ik misschien wel verder gestegen in de Top 40?”

De magische poort naar de top
“Vorig jaar heb ik met het succes van zowel Lil Craney als Liefde In De lucht al mogen proeven aan hoe het gaat met goede singles in de Top 40. Toch zijn deze beide wel op nummer 5 gestrand, terwijl het voor mijn gevoel echt enorme hits waren. Ik ben benieuwd naar die magische poort naar de top. Het lijkt mij in ieder geval al heel leuk om boven die 5 te komen. Daarbij breng je ieder liedje wel met een reden uit. Lil Craney moest bijvoorbeeld het eerste nummer zijn van mijn plaat, maar daarvan had ik niet per se het idee dat het een hit ging worden. Van Liefde In De Lucht daarentegen wist ik zeker wel dat het hit potentie had. Maar als ik echt zou weten hoe je precies hits moet scoren, dan had ik natuurlijk alleen maar hits gemaakt! “

“Ik ga niet met mezelf concurreren”
“Voor de komende tijd heb ik heel veel nieuwe muziek klaarliggen, maar ik heb besloten niet met mezelf te gaan concurreren. Voor nu laat ik Moment dus zeker nog even gaan, want die gaat natuurlijk gewoon heel lekker. Maar bij de nieuwe muziek zitten zeker wel 1 of 2 nummertjes waarvan ik denk dat ze wel weer van die bescheiden Top 40-hitjes kunnen worden.”

Met maar liefst negen nummers in de Tipparade en negen nummers in De Top 40 is het Kraantje Pappie deze week gelukt en heeft hij de eerste stap door de magische poort gezet, met Moment samen met Tabitha en Kris Kross Amsterdam staat hij nu op nummer 3!

Check hier de Songtekst van Moment!

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!