Hoe is het met… Outlandish

- Overig

 Khaled Outlandish
Outlandish

15 jaar geleden debuteerde Outlandish in de Top 40 met Aicha en dat werd meteen een nummer 1-hit voor de Deense groep.

Op het moment van hun Europese doorbraak waren Waqas Ali, Islam en Lenny al een jaar of zes actief. Waar hun eerste album, Outland’s Official, alleen in Denemarken succesvol was gingen er wereldwijd van hun tweede album Bread & Barrels Of Water wereldwijd ruim 250.000 exemplaren over de toonbank, met Aicha, Walou en Guantanamo als singles va dat album. Die laatste wist de Top 40 niet te halen. Aicha hadden we in 1997 al even in de top 10 gezien in de versie van de Algerijnse zanger Khaled. Outlandish stond er  twee weken mee op de eerste plaats van de Top 40.

In 2006 verschijnt het nummer Kom Igen op de soundtrack van de game FIFA 07. Pas met hun vijfde studioalbum weet Outlandish in ons land weer een klein hitje te scoren met de titeltrack Warrior / Worrier dat in 2013 op nummer 36 komt.

Echt succes blijft uit voor de groep. In 2016 doen ze nog een laatste poging met de single My Old Man waarna de heren besluiten elk hun eigen weg te gaan. Daarmee komt er na twintig jaar een einde aan Outlandish. Islam Bachiri bracht dit jaar solo muziek uit met de release van Lost For Words.

Hoe is het met… Outlandish
Hoe is het met… Outlandish
Hoe is het met… Outlandish
Hoe is het met… Outlandish

(Foto's: BSR Agency)