Herhaling in titels van tracks

- Overig

 Rolf Sanchez Naughty Boy Sam Smith Armin Van Buuren ABBA A*Teens Narada Michael Walden Destiny's Child Paul McCartney Michael Jackson Hi_Tack
Herhaling in titels van tracks

Más Más Más van Rolf Sanchez is deze week de snelste stijger in de Top 40. Het is niet voor het eerst dat er een track in de Top 40 staat, met een titel waarin een woord verschillende keren wordt herhaald. Je checkt hier zes van dat soort tracks op een rij.

LA LA LA – Naughty Boy starring Sam Smith (2013)
De succesvolste hit met een titel waarin een woord meerdere keren voorkomt, is La La La van Naughty Boy de succesvolste. Op deze track maakten we meteen ook kennis met Sam Smith. La La La stond 19 weken in de Nederlandse Top 40 en wist 537 Top 40-punten bij elkaar te harken.

BLAH BLAH BLAH – Armin van Buuren (2018)
Het energieke Blah Blah Blah stond in 2018 maar liefst 13 weken in de Tipparade en leek te gaan floppen. In week 33 verdween het nummer dan ook uit die lijst, maar wonder boven wonder bereikte de track in week 39 toch nog de Top 40. Waarschijnlijk kwam dat ook door het succes van Therapy, dat bij de binnenkomst van Blah Blah Blah nog op 16 stond.

GIMME! GIMME GIMME! (A MAN AFTER MIDNIGHT) – Abba (1979) / A*Teens (1999)
Ben je in de dertig, dan hoor je nu waarschijnlijk de versie van de A*Teens in je hoofd. Maar natuurlijk is het ABBA dat Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) echt groot maakte. Het was in 1979 de achttiende Top 40-hit voor de legendarische Zweedse groep en het was ook de enige nieuwe track die destijds op het album Greatest Hits Vol. 2 stond. In de winter van 1999 besloten de A*Teens het nog eens dunnetjes over te doen. De versie van Marie Serneholt, Amit Paul, John Lennevald en Sara Lumholdt kwam de 27e plek in de lijst. Dat is veel lager dan het origineel van ABBA, dat tot nummer 2 steeg.

GIMME GIMME GIMME (DUET WITH PATTI AUSTIN) – Narada Michael Walden (1985)
We blijven nog even in de ‘Gimme-sferen’, want ook Narada Michael Walden en Patti Austin maakten een track met dat woord in de titel. Zij deden dat in 1985 en kwamen met hun nummer tot de tiende plek in de Top 40. Dat Narada een multitalent is, blijkt wel uit zijn cv. Hij produceerde onder andere How Will I Know, One Moment In Time en I’m Every Woman van Whitney Houston en zat achter de knoppen bij artiesten als Mariah Carey, de Pointer Sisters en Elton John. En dan kan hij ook nog eens een aardig potje drummen…

NO NO NO – Destiny’s Child (1998)
Niet alleen Sam Smith, maar ook Destiny’s Child begon met een track waarin veel herhaling zat. Met No No No bereikte de groep van Beyoncé Knowles, LaTavia Roberson, Nikki Taylor en Nina Taylor de derde plek en daarmee stonden ze in Nederland definitief op de muzikale kaart. Maar Kelly Rowland en Michelle Williams dan? Die kwamen er pas in 2000 bij, nadat LaTavia Nikki en Nina de groep verlieten, omdat zij vonden dat de manager van de groep – de vader van Beyoncé – Bee zou voortrekken. Farrah Franklin, die voordat Kelly toetrad als vervanger was aangetrokken, was ook al snel weer weg.

SAY SAY SAY – Paul McCartney & Michael Jackson (1983) (of: SAY SAY SAY – Waiting 4 U) – Hi_tack, 2005)
Net als de track van ABBA keerde ook Say Say Say later nog een keer terug in een nieuw jasje: Hi_Tack scoorde er een nummer 12-hit mee. Het bijzondere duet tussen Michael en Paul kwam met een vierde plek een stuk hoger. McCartney neemt in het nummer voornamelijk de coupletten waar, Michael zingt het refrein. Toch is het The King Of Pop die het grootste deel van de track heeft geschreven. Tijdens de opnames verbleef de zanger ook gezellig in het grote huis van Linda en Paul. Op deze manier bouwden ze meteen een goede band op, die zich terugbetaalde in de studio. Het resulteerde zelfs in nog meer duetten: The Girl Is Mine en The Man.

In de Top 40 van deze week schiet Más Más Más van Rolf Sanchez van 38 naar 23.