Gedeeld top 3-record voor The Weeknd in de Top 40

- Overig

 Jody Bernal Ed Sheeran Adele
The Weeknd

Deze week staat Blinding Lights van The Weeknd voor de 21e week in de lijst en van die weken stond de Canadees er maar liefst 18 in de top 3. Daarmee evenaart hij nu de 18 weken die Ed Sheeran eerder in de top 3 stond met Shape of You. De vier hits met de meeste weken in de top 3 van de Nederlandse Top 40 zetten we voor je op een rij.

1. SHAPE OF YOU - Ed Sheeran (18 weken in de top 3)
Shape Of You kwam in de tweede week van 2017 de Top 40 binnen, om daarna maar liefst 15 weken op nummer 1 te staan. Er volgden nog drie weken in de top 3 en daarmee nam Ed het record van Adele's Rolling In The Deep over. Helaas voor de Brit moet hij de eretitel komende week waarschijnlijk inleveren, want The Weeknd heeft goede papieren om ook komende week nog in de top 3 te staan.

2. BLINDING LIGHTS - The Weeknd (18 weken in de top 3)
Blinding Lights kwam vorig jaar uit, maar nog altijd staat de track wereldwijd hoog in de hitlijsten. Het is daarom allerminst verrassend dat de track het ook in Nederland zo lang uithoudt. In totaal heeft The Weeknd met deze track nu 9 weken de eerste plek bezet en dus ook nog 9 weken in de top 3. In de lijst met best scorende Top 40-hits ooit staat de hit nu op 89 en op punten gelijk met Epic van Sandro Silva en Quintino. Het verschil? Epic stond in totaal drie weken langer in de Lijst der Lijsten... Ed Sheeran scoorde met Shape Of You dan weer veel meer punten in de Top 40. Vandaar de tweede plek nog van The Weeknd...

3. ROLLING IN THE DEEP - Adele (17 weken in de top 3)
Ook Adele wist het in 2010 en 2011 lang vol te houden in de top 3: maar liefst 17 weken. Zeven weken mocht de eerste single van 21 op nummer 1 doorbrengen, ook al moest het nummer tussendoor nog wel Lady Gaga's Born This Way voor twee weken voor laten gaan. Pas in 2017 zou dit record door Ed Sheeran worden verbroken. 

4. QUE SI, QUE NO - Jody Bernal (16 weken in de top 3)
Niet alleen Que Si, Que No, maar ook drie andere tracks wisten 16 weken in de top 3 te staan. Met 971 Top 40-punten heeft Jody Bernal echter een enorme voorsprong op Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee (en later in de remix met Justin Bieber), One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa en Dance Monkey van Tones And I. In totaal stond de zomerse track van de goedlachse Jody 7 weken op nummer 1 in 2000. Na vijf weken op 1 moest Que Si, Que No even plaatsmaken voor I Would Stay van Krezip, I Turn To You van Melanie C en Could I Have This Kiss Forever van Whitney Houston en Enrique Iglesias. Maar vervolgens stond hij vanaf 7 oktober nog wel twee weken op de eerste plek. 

Foto: YouTube