Duo's op 1 in de Top 40

- Overig

 Ed Sheeran Camila Cabello Luis Fonsi Beyoncé Shawn Mendes Daddy Yankee Calvin Harris Dua Lipa
Camila Cabello Shawn Mendes 2019

Al zeven weken staat het duo, Shawn Mendes en Camila Cabello op 1 in de Top 40. Een record is dat nog niet, die ligt in handen van een duo die in de zomer van 2018 op de eerste plek stond. 

Shawn Mendes & Camila Cabello - Señorita
Señorita staat inmiddels alweer zeven weken op de eerste plek en al acht weken in de lijst. Het duo staat met deze track nog niet lang genoeg op de koppositie om 'het duo met de meeste weken op 1' te zijn, maar ze zijn goed op weg! 

Perfect - Ed Sheeran / Ed Sheeran & Beyoncé
Perfect stond in 2017 en 2018 28 weken in de Top 40 en daarvan negen weken op de eerste plek. De track verscheen op 7 oktober 2017 en verdween op 1 april 2018. In totaal heeft Perfect 904 punten gescoord. 

Despacito / Despacito Remix - Luis Fonsi ft. Daddy Yankee / Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber
Dit was dé zomerhit van 2017: Despacito en Despacito Remix. Maar liefst 29 weken stond het nummer in de lijst en daarvan 15 weken op nummer 1. Dit is nog nét geen record, dat ligt op 16 weken en is voor de zomerhit van 2018. 

One Kiss - Calvin Harris & Dua Lipa 
De absulote nummer 1 van 'duo's met de meeste weken op 1' zijn Calvin Harris en Dua Lipa. Iets meer dan een jaar geleden, op 11 augustus 2018, zagen we de track van de koppositie verdwijnen waar hij voor zestien weken heeft gestaan. Shawn Mendes en Camila Cabello zijn nog nét niet op de helft van dit record. 

(Foto: YouTube)