Drie meest succesvolle bands uit Australië

- Overig

 Sheppard5sos INXS
5SOS 2019

5 Seconds Of Summer kwam afgelopen vrijdag binnen met hun vierde Top 40-hit. Maar staat de band in de top 3 van meest succesvolle bands uit Australië? Check het hier in de top 3 van de grootste groepen uit Australië!

3. Sheppard 
Op de derde plek van meest succesvolle groepen uit Australië staat Sheppard. De band scoorde slechts twee Top 40-hits, maar deze tracks zijn wél goed voor 814 punten. In 2014 kwamen ze voor het eerst binnen in de lijst met Geronimo. Dit nummer is geljik de grootste hit van Sheppard: Geronimo stond op de vierde plaats als piekpositie en scoorde 606 punten. Vorig jaar scoorde ze hun tweede nummer in de Top 40: Coming Home en behaalde 208 punten. 

2. 5 Seconds Of Summer
Ja zeker, 5 Seconds Of Summer staat in de top 3 van meest succesvolle bands uit Australië. In totaal scoorde de groep vier Top 40-hits, waarvan er drie uit 2019 kwamen. Afgelopen vrijdag kwamen ze binnen op de 32e plaats met hun nieuwste single Teeth. De grootste hit van 5SOS heet Youngblood en is ook hun eerste hit. De track scoorde 689 punten en behaalde als piekpositie de achtste plaats. 

1. INXS 
De meest succesvolle band uit Australië komt je misschien minder bekend voor. De laatste hit van INXS komt namelijk uit 1992. In totaal scoorde deze groep tien hits in de Top 40 die samen 1036 punten scoorden. De grootste hit van INXS heet Suicide Blonde en stond negen weken in de lijst. Dit nummer behaalde 234 punten en stond als piekpositie op de vijfde plaats. 

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!