Deze 6 zomerse nummers loop je misschien mis

- Overig

 Chico Rose Bob Marley & The Wailers Robin Schulz Sebastián Yatra
Deze 6 zomerse nummers loop je misschien mis

De Top 40 staat bol van de zomerse nummers, maar niet iedere track krijgt evenveel aandacht. Daarom zetten we deze week 6 nummers op een rij, die niet misstaan op je playlist. De tracks staan wat minder in de spotlights, maar ze kunnen je mogelijk wel door de hoge temperaturen heen slepen.

DUMDI DUMDI – (G)I-DLE
Maak kennis met Miyeon, Minnie, Soojin, Soyeon, Yuqi en Shuhua, oftewel: (G)I-dle. De Zuid-Koreaanse girlband is in Azië al ontzettend populair en probeert nu net als acts als BTS en BlackPink ook de rest van de wereld te veroveren. Dumdi Dumdi is qua tekst misschien niet de meest briljante track die je ooit hebt gehoord, maat het makkelijk meezingende refrein is zo catchy als wat en zing je al snel mee. Ideaal voor bij hoge temperaturen.

DANCING IN THE MOONLIGHT – Jubël feat. NEIMY
Sebastian Atas en Victor Sjöstörm waren al een tijdje actief in de Zweedse muziekwereld, toen ze besloten om samen verder te gaan onder de naam Jubël. De afgelopen jaren brachten ze eigen tracks uit, zoals Running Out Of Love, Blue Jeans en Someone. Dancing In The Moonlight is een cover van Boffalongo uit 1970. Later ging de band King Harvest er met het nummer vandoor en dat werd een dikke hit in de Verenigde Staten. In Nederland kennen we het nummer vooral van de groep Toploader, die er in 2000 tot de zestiende plek mee komt. Voor de zang riep Jubël de hulp in van de Zweedse singer-songwriter NEIMY. Het levert een track op die doet terugdenken aan de versie van Fast Car van Jonas Blue en Dakota.

PAPÁS – Mau y Ricky
Als het zomer is, dan wil je vaak ook Spaanstalige tracks horen. Dan ben je bij het Venezolaanse duo Mau y Ricky aan het goede adres. Het duo heeft vooral in Zuid-Amerika al heel wat hits op zijn naam staan, waaronder Desconocidos (met Manuel Turizo en Camilo), La Boca (met Camilo) en Me Enamora. Daarnaast werkten de twee vrienden al samen met Karol G, Becky G, Sebastián Yatra en Nicky Jam. Papás gaat over – hoe kan het ook anders – vaders. Mau en Ricky weten niet hoe ze tegen de vader van hun vriendin moeten zeggen dat ze haar meer dan leuk vinden. “Ik wil je vader niet ontmoeten,” beginnen de twee, “omdat ik weet dat als hij me ziet, hij me zal vermoorden. Hoe kan ik hem vertellen dat ik gek op je ben? Hoe vertel je haar dat ze gek op me is? En wat zou je moeder zeggen? Als ze wist waar ik je ga kussen? Hoe vertel je haar dat ik gek op je ben?”

REACH FOR THE SKY – Chico Rose & William88
De naam Chico Rose klinkt internationaal, maar het is toch echt de artiestennaam van de Nederlandse dj en producer Chico de Reus. In 2010 staat hij voor het eerst achter de draaitafels en al snel blijkt hij over buitengewoon veel talent te beschikken. Dat merkt ook Afrojack, die hem verder helpt. De twee brachten in 2018 met Lyrica Anderson de track Where Did The Love Go uit en in 2020 volgde Cloud 9, waar de Amerikaanse Jeremih de vocalen voor verzorgde. Beide tracks komen niet verder dan de Tipparade. Reach For The Sky kent een heerlijke zomerse beat en de vocalen schuren lekker.

SUN IS SHINING – Bob Marley & Robin Schulz
Dit is een open deur. Natuurlijk hoort Bob Marley bij de zomer! Robin Schulz scoort momenteel vooral met de reboot van Alane van Wes, maar hij stak ook Sun Is Shining van de legendarische Jamaicaanse zanger in een nieuw jasje. Hij is niet de eerste die dat doet, want in 1999 deed Funkstar De Luxe dat al. Zijn versie kwam tot zevende plek in de Nederlandse Top 40. Robin Schulz heeft er nu een 2020-sausje overheen gegooid en daardoor klinkt Sun Is Shining weer helemaal van nu.

NO BAILES SOLA – Danna Paola + Sebastián Yatra
De Mexicaanse Danna Paola is naast een bekende actrice, ook een populaire zangeres in Mexico. Ze scoorde er hits met onder andere Todo Fue Un Show en Sodio en momenteel staat ze in Zuid-Amerikaanse landen hoog in de hitlijsten met No Bailes Sola, dat ze maakte met de Latin-superster Sebastián Yatra. Die kennen we in Nederland vooral van Date La Vuelta van Luis Fonsi en heeft een waslijst aan tracks die vooral in de Spaanstalige landen flink scoorden. No Bailes Sola is verre van een partybanger, maar brengt je wel even in relaxte sferen.

De grootste zomerhits aller tijden check je in de playlist Top 40 Hitdossier Zomer!