'Christmas' in titel van Top 40-hits

- Overig

 Band Aid John Lennon Mariah Carey Wham! Kerst
Wham 2019

In deze periode van het jaar luistert een groot deel van Nederland naar kerstmuziek. In deze liedjes zit vaak het woord 'Christmas' verwerkt en in sommige zit het zelfs in de titel. Afgelopen vrijdag kwam de 31e track de lijst binnen waar het woord 'Christmas' in de titel zit.

Like It's Christmas van Jonas Brothers kwam afgelopen vrijdag binnen in de Top 40 en dit is de 31e Top 40-hit met 'Christmas' in de titel. Omdat het nummer binnen kwam op de 32e plek heeft Like It's Christmas al negen punten behaald en is niet de kleinste Top 40-hit met 'Christmas' in de titel. Christmas Was A Friend Of Mine van Fay Lovsky en Where Are You Christmas? van Faith Hill zijn dat wel. Deze nummers scoorden vijf punten en stonden allebei twee weken in de lijst. 

Top 3 met 'Christmas' in titel
De top 3 met het woord 'Christmas' in de titel komt je misschien wat bekender voor. De derde grootste hit is van Band Aid en zij stonden met Do They Know It's Christmas? negen weken in de Top 40. Dit nummer is de enige uit de top 3 die ook de nummer 1 positie wist te bereiken. Op de tweede plek staat het liefdeskoppel John Lennon en Yoko Ono oftewel John & Yoko & The Plastic Ono Band with The Harlem Community Choir met hun nummer Happy Xmas. Happy Xmas stond twaalf weken in de Top 40 behaalde 302 punten, ook vind je deze track nog terug in veel diverse kerst-hitlijsten. 
De nummer 1 is Last Christmas van Wham! Deze hit is één van de bekendste en meest beluisterde kerstnummers én de grootste Top 40-hit met 'Christmas' in de titel. 

All I Want For Christmas Is You redelijk laag
Wat ook een bekend kerstnummer is, is die van Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You. Ondanks dat dit een erg populair nummer is stond deze rond de periode van de release niet hoog in de Top 40 en dus ook niet hoog in de top 31 van Top 40-hits met 'Christmas' in de titel. All I Want For Christmas Is You stond zes weken in de Top 40 en scoorde 107 punten, daarbij kwam het nummer niet hoger dan de vijfde positie. In de top 31 van Top 40-hits met 'Christmas' in de titel staat dit nummer op de elfde plek. 

(Foto: YouTube)