Broers- en zussendag: Top-40 editie

- Overig

 Krezip Beyoncé Jonas Brothers Disclosure Kris Kross Amsterdam
Krezip

Vandaag is het broers- en zussendag. Een dag om je broer of zus eens extra in het zonnetje te zetten. Maar welke broers en/of zussen hebben wel eens een hit gescoord in de Top 40? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Jonas Brothers - Sucker
Dat de Jonas Brothers broers zijn is wel duidelijk te zien aan de naam van de groep. In 2015 vormde Kevin, Joe en Nick Jonas de groep en ze werden razend populair. In 2008 scoorde ze hun eerste Top 40-hit S.O.S., maar in 2013 hielt het
toch op voor de band en ze gingen uit elkaar. Sinds een aantal weken zijn de Jonas Brothers terug met hun huidige Top 40-hit Sucker die gigantisch scoort! Wij zijn benieuwd hoe het verder zal gaan!

Check de songtekst van Sucker

2. Krezip - Lost Without You
In 1997 werd de band Krezip geboren op de muziekschool: de Rockacademie in Tilburg. Jacqueline Govaert maakte samen met haar zus en gitarist Anne Govaert, bassist Joost van Haaren, toetsenist Annelies Kuijsters en drummer Thijs Romeijn muziek. In totaal haalden de zusjes Govaert samen met de rest van Krezip maar liefst twaalf Top 40-hits. Toch hield het in 2009 op voor de muzikanten en gingen ze ieder hun eigen weg. Tien jaar later kwamen ze terug met Top 40-hit Lost Without You, een aantal Ziggo Dome-shows én een optreden op Pinkpop! Welkom Terug!

3. Disclosure - Omen
Deze track staat niet meer in de huidige Top 40, maar Disclosure kan niet uit deze lijst ontbreken. Disclosure wordt gevormd door de twee broers Howard en Guy Lawrence. De track Omen is een samenwerking met Sam Smith, kwam in 2015 uit en stond 11 weken in de Top 40. Een classic!

Check de songtekst van Omen

4. Kris Kross Amsterdam - Hij is van Mij
Natuurlijk hoort ook de huidige nummer 1-hit van het land in deze lijst De broers Jordy en Sander Huisman vormen samen met Yuki Kempees Kris Kross Amsterdam. Op dit moment staan ze al zeven weken aan kop in de Top 40 met Hij is van Mij, een samenwerking met Bizzey, Maan en Tabitha. Wil je meer weten over de dj's? Lees ook even 5 Facts About: Kris Kross Amsterdam.

Check de songtekst van Hij is van Mij

5. Beyoncé & Solange Knowles
Last but not least, Beyoncé & Solange Knowles. De muziek die de zussen maken is heel verschillend, misschien is er daarom geen officiële samenwerking tussen de twee. Ondanks dat ze nooit samen in de Top 40 hebben gestaan, moeten we de zussen tóch wel in deze lijst meenemen. De zussen kunnen samen namelijk super leuk optreden. Check hieronder een gedeelte van Beyoncé haar Coachella optreden van 2018, waarin ze samen met Solange danst. Sister Goals!

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!