Armin van Buuren scoort met Hoe Het Danst grootste Top 40-hit

- Overig

 Josh Cumbee Marco Borsato Armin Van Buuren
Armin van Buuren

Nog nooit had Armin van Buuren een Nederlandstalige track uitgebracht. En nu hij dat dit jaar heeft gedaan, blijkt het ook nog eens zijn grootste Top 40-hit ooit te zijn. 

Hoe Het Danst, met Marco Borsato en Davina Michelle, werd niet alleen zijn eerste nummer 1-hit, maar is nu dus ook zijn succesvolste hit in de enige lijst die echt telt. Tot deze week was dat This Is What It Feels Like (uit 2013) en daar is de dj en producer uit Leiden nu flink overheen gegaan. Check hieronder maar eens de vier grootste rammers die Armin in de Top 40 heeft gescoord.

4. SUNNY DAYS - Armin van Buuren feat. Josh Cumbee (2017)
Weet je nog? Die zomer van 2017? Waarin Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee niet van de radio af te slaan was en ze in Rotterdam nog aan het nagenieten waren van de landstitel van Feyenoord? Toen stond ook Sunny Days van Armin en Josh Cumbee in de enige lijst die echt telt. En niet even, maar uiteindelijk liefst 26 weken lang. Er werd zelfs een kerstversie van de track uitgebracht. Sunny Days zelf kwam niet verder dan de vierde plek.

3. THERAPY - Armin van Buuren feat. James Newman (2018)
Therapy maakte Armin van Buuren samen met James Newman. Misschien was deze track je eerste kennismaking met de beste man, maar dikke kans dat je zijn werk al eerder hebt gehoord. Hij schreef namelijk hits als Waiting All Night van Rudimental en Ella Eyre (2013) en Blame van Calvin Harris en John Newman. Momenteel is James ook solo bezig om van zich te laten horen, maar tot nu toe leverde dat nog geen Top 40-hit op. Therapy kwam vorig jaar tot de vierde plek en stond 25 weken in de Top 40.

2. THIS IS WHAT IT FEELS LIKE - Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie (2013)
De beelden van Armin met een uit zijn dak gaande koning Willem-Alexander gingen de wereld over. Tijdens de inhuldiging van de koning mocht de dj en producer een dikke set weggeven in Amsterdam. This Is What It Feels Like was toen al een dikke hit, maar het optreden zorgde ervoor dat de track nog lang nazinderde in de Top 40. Met een derde plek en 26 weken Top 40, was het nummer jarenlang Armins grootste Top 40-hit. 

1. HOE HET DANST - Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle (2019)
Het was een grote verrassing toen Hoe Het Danst uitkwam: Armin van Buuren die met Marco Borsato en Davina Michelle had samengewerkt. Maar de verbindende schakel was John Ewbank. Marco's vaste tekstschrijver en componist schreef ook mee aan This Is What It Feels Like. Daardoor blijft ook hij een beetje op 1 in dit lijstje.

Foto: BSR Agency