Kris Kross Amsterdam en hun nieuwste single, Moment!

- Nieuws

 Interview Tabitha Kraantje Pappie Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam 2019

Na het grote succes van Hij Is Van Mij, die werkelijk de Top 40 niet uit te rammen is,  komt Kris Kross Amsterdam vandaag met een nieuwe rammer: Moment. We spraken Yuki, MC van Kris Kross Amsterdam, over de nieuwe track.

Jullie zitten natuurlijk nog middenin het succes van Hij Is Van Mij en dan komen jullie nu met Moment. Wat verwachten jullie dat deze track gaat doen?
“Mijn verwachting is zeker wel dat Moment in de buurt zal gaan komen van het succes van Hij Is Van Mij. Je kan het natuurlijk nooit zeker weten, maar ik durf eigenlijk wel te zeggen dat Moment richting die top 3 gaat.”

Na de ‘remakes’ van Sex, Whenever Wherever en The Boy Is Mine is Moment gebaseerd op een Nederlandstalige track. Waarom hebben jullie daar nu voor gekozen?
“Met Sex en Whenever hebben wij natuurlijk gezien wat voor een effect het kan hebben als we ons eigen Kris Kross-sausje over een bestaand nummer gooien. Dat bleek voor ons best wel een succesformule! En wij, als 90s-boys, zijn eigenlijk altijd fan geweest van het nummer Een Moment Zonder Jou van Nasty. Toen Sander met die track kwam als suggestie leek het ons eigenlijk een hele goede keuze.”

Welke andere nummers staan er verder nog op jullie lijstje?
“In de jaren 90 zijn er zo onwijs veel mooie soul en R&B-nummers uitgebracht. Eigenlijk heeft ieder nummer wel een element erin waar wij iets mee kunnen. Ik kan natuurlijk niet echt een titel noemen maar de nummers van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis lijken mij wel echt top om een remake van te maken!”

Na twee samenwerkingen met Conor Maynard (Are You Sure en Whenever) werken jullie nu ook voor de tweede keer samen met Tabitha. Wat maakt hen voor jullie zo bijzonder dat jullie dat opnieuw doen?
“Wij hebben als producers natuurlijk een bepaalde sound, dus het is zoeken naar een vocalist(e) die precies past bij wat wij doen. Tabitha was voor ons eigenlijk echt een schot in de roos. Zij past precies bij onze sound en wij willen zeker vaker met haar werken. We hebben Tabitha in ons hart gesloten en daar komt ze voorlopig zeker nog niet uit!”

Hoe kwamen jullie voor Moment dan bij Kraantje Pappie uit?
“Het leek ons een hele mooie dynamiek om naast Tabitha de verses door een man te laten doen. Natuurlijk is onze vorige samenwerking met Bizzey enorm goed bevallen dus zochten wij in datzelfde rijtje verder en kwamen we al snel bij Kraan uit. Hij was meteen super enthousiast. Zodoende trokken we hem een dag de studio in en kwam alles goed.”

Nu de hits zich zo opstapelen; denken jullie dan ook aan een eventueel album?
“Daar ligt zeker niet onze focus. Ik denk dat het voor Dj’s in deze tijd veel aantrekkelijker is om af en toe een single te droppen. Niet ineens een hele bom, maar zo nu en dan een single werkt heel erg goed voor ons.”

Nooit meer samenwerkingen of nooit meer optreden?
“Nooit meer samenwerken met andere artiesten. Wij zijn gewoon entertainers met als missie de alle vetste show neerzetten. Dit begon met andermans muziek, daarna met eigen muziek waarvoor we wel andere nodig hebben, maar als ik zou moeten kiezen dan ga ik geheid voor op het podium staan! Dat is echt waar ons hart ligt.”

Hebben we een dikke zomerhit te pakken met Moment?
“Ik zou bescheiden moeten blijven, maar zou van de daken willen schreeuwen dat ik denk van wel.”

Waar gaan we jullie deze zomer allemaal nog zien?
“Het festivalseizoen staat natuurlijk voor de deur, dus wij zijn zeker wel op wat festivals zoals Amsterdam Open Air terug te vinden! Dit is eigenlijk ook ons favoriete seizoen: gewoon gezellig met een zonnetje en een biertje de dag door.”

Bekijk hier de songtekst van Moment!

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!