8 tips voor je zomerse playlist

- Overig

T-Style

Hoge temperaturen, verkoelende drankjes, stranddagen, losgaan in buitenlandse clubs... het is zomer! En wat is er dan fijner dan naar zomerse tracks te luisteren? Natuurlijk ken je de hits uit de Top 40, maar er is meer! We zetten 8 minder bekende tracks voor je op een rij, die je kunt toevoegen aan je eigen zomerplaylist! 

CONTROLE – T-Style x Sushidate x Mc Chaos feat. Gayito, Djo G & Pablo Jax

Achter T-Style gaat dj en producer Tom Knipscheer schuil. Hij draait inmiddels al een aantal jaar mee in de scene en brak in 2014 definitief door, toen hij met Quincy Wilson op Koningsdag mocht draaien voor de koning en de koningin in Dordrecht. Controle is min of meer toevallig ontstaan. De beat van Controle had T-Style samen met Sushidate al een lange tijd liggen, maar zij wisten niet zo goed wat ze daarmee wilden. In maart 2019 namen de dj en Sushidate deel aan een schrijverskamp en toen ontstond Controle pas echt. MC Chaos hoorde de beat en wilde gelijk op de track springen. Vervolgens kwam Pablo Jax die zijn Spaanse verse heeft opgenomen en toen dezelfde dag hebben Djo G en Gayito allebei nog een verse getapet. Eigenlijk is Controle dus in één dag ontstaan.

DOVE E QUANDO – Benji & Fede

Deze track staat in Italië al op de tweede plek van de charts, maar waarschijnlijk zeggen de namen Benji en Fede je niet veel. De twee zangers leerden elkaar in 2010 kennen op internet en dat klikte wel. Ze besloten om samen te gaan werken. Doordat Benji, die oorspronkelijk Australisch is, naar zijn thuisland ging om te studeren, bleef een grote doorbraak uit. Maar die kwam er in 2015 uiteindelijk toch nog en inmiddels hebben ze 6 top 20-hits in Italië op hun naam staan. Dove E Quando betekent letterlijk waar en wanneer en gaat over de zoektocht naar een (vakantie)lover.

TA GUCCI – Golddiggers, Matsoe Matsoe & Emy Perez

Achter deze track zit een bijzonder verhaal. Het is namelijk uitgebracht op Monthly Hits Records, het platenlabel van Jesper Hesseling. Die staat doordeweeks voor de klas als meester Jesper en werd bekend door zijn Monthly Hits-playlist op Spotify. Inmiddels heeft hij dus ook een eigen label, waarop hij ook Joey Spaan getekend heeft staan. Die ken je dan weer als Matsoe Matsoe uit Oh Oh Cherso. Wees niet bang, Ta Gucci klinkt minder fout dan je nu denkt.

BAILA (HIT ME UP) – FPX, Yara Palmer & Dominick

Terug naar Nederland. Baila (Hit Me Up) werd geproduceerd door de Future Presidents, die eerder al nummers maakten met onder anderen Mental Theo, OG3NE en FX. Joachim Vermeulen Windsant en Maarten ten Hove sloegen voor deze track de handen ineen met zangeres Yara Palmer en de Nederlandse dj en producer Dominick. Het levert een bijna on-Nederlands nummer op, dat zomaar7 van een Spaanstalige act had kunnen zijn.

WELCOME TO THE SUN – Sir Notch & Tommy The Sound

Wedden dat je al iets van Sir Notch kent? Hij was namelijk verantwoordelijk voor de track Gimme The Sunshine, dat je dan weer kent uit de Appelsientje-commercial. Veel is er niet bekend over deze Nederlandse act, want Sir Notch heeft net als Marshmello een masker op, in de vorm van een grote smiley. Welcome To The Sun is misschien iets minder catchy dan de track uit die sinaasappelsapreclame, maar het nummer blijft wel hangen.

COSTA RICA – Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso is de neef van dj en producer Sebastian Ingrosso. De zanger maakt totaal andere muziek dan zijn bekende familielid. Je kent hem misschien nog van het Songfestival van vorig jaar, waar hij zevende werd voor Zweden met Dance You Off. Costa Rica is een heerlijk relaxte track, die vooral ideaal is voor een rustige zomeravond.

HEY DEEJAY – Biggi, Gio & Tranga Rugie

Mocht het nou met bovenstaande tracks niet lukken – wat we niet kunnen voorstellen – dan zijn Biggi. Gio en Tranga Rugie er altijd nog om je zomerse playlist mee aan te vullen. Het drietal, waarvan Gio met hits als Fantasy Girl en I’m Sorry natuurlijk de bekendste is, laat je meteen in de stemming komen voor een zomerse clubavond.

GOLD RUSH – Pep & Rash ft. Nømad & PollyAnna

Pep & Rash kwamen met Rumors al een keer tot nummer 17 in de Official Singles Chart van de UK. In Nederland kwam het Zeeuwse duo, bestaande uit Jesse van de Ketterij en Rachid El Uarichi, niet verder dan de vijfde plek in de Tipparade. Gold Rush is een samenwerking met Nømad en de Nederlandse zangeres PollyAnna, die in het dagelijks leven Britt Pols heet.

Foto: Instagram