5 Facts About: Tino Martin streeft dromen na

- Overig

5factsaboutZij weet het Tino Martin
Tino Martin 2019

Eduard Martinus Kattenberg zegt je misschien niks, maar Tino Martin zeker wel! Hij is namelijk van geen enkel feestje meer weg te denken en weet met zijn gladde keeltje iedere zaal in het land uit te verkopen. Vorige week scoorde hij met Zij Weet Het zijn eerste Top 40-hit en daar is hij meer dan trots op! Meer weten over deze vrolijke zanger? Lees dan hier de 5 feitjes die wij voor jullie op een rijtje hebben gezet.

Rene Froger-imitator
Het zal je vast niet heel erg verbazen, maar Tino begon als Rene Froger-imitator. Zo deed hij ook mee aan de Soundmixshow, hier werd hij tweede. Later gaf hij zichzelf op voor Idols, maar daar zoeken ze natuurlijk een nieuwe artiest, iemand met een eigen sound. De jury besloot hierom niet verder te gaan met Martin. Tijd om zijn eigen geluid te gaan zoeken dus! Hij tekende een platencontract bij Studio One en ging steeds meer shows spelen.

Het grote publiek
Tino mag dan nu misschien wel pas zijn eerste Top 40-Hit hebben, maar het is niet zo dat hij als artiest net pas komt kijken. Zo heeft hij al twee keer in de Ziggo Dome gestaan (uitverkocht!), stond hij twee avonden in een uitverkocht Carré, speelde op Ibiza, had zijn eigen show in de HMH en ga zo maar verder. Als klap op de vuurpijl deed hij mee aan De Beste Zangers van Nederland en werd zo nog bekender bij het grote publiek.

Ronald McDonald
Begin dit jaar werd Tino officiële ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland. Hij zegt uit eigen ervaring te spreken wanneer hij zegt dat hij weet hoe belangrijk dit fonds is. “Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het zeer belangrijk is dat deze huizen bestaan. Het was fijn om in zo’n spannende periode bij mijn ouders en zus in de buurt te kunnen zijn. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan terugdoen voor de goede zorgen die we toen hebben ontvangen.” Tino is ambassadeur van de huizen in Amsterdam.

Rembrandtplein
Drie jaar geleden toen Tino’s vader vroeg of hij op een verjaardag wilde zingen, bleek dat die van zijn vrouwtje Kimberly te zijn. Toen hij haar zag was hij opslag verliefd, maar toch heeft het even geduurd. Een jaar laten kregen de twee namelijk pas verkering! Vandaag de dag zijn de twee nog steeds samen en komen ze nog steeds samen op het Rambrandtplein, de plek waar ze elkaar ontmoet hebben.

View this post on Instagram

De vrouw van mijn dromen ben jij😍 #alles

A post shared by Tino Martin (@tinomartin01) on

Dream big
Het is nog maar krap een jaar geleden dat Martin in een interview zei dat het een droom is om een grote openluchtshow van hemzelf te geven. En afgelopen weekend kwam die droom al uit! Tino stond namelijk met bijna 23.000 man in het Olympisch Stadion in Amsterdam! hierbij nam hij uiteraard Rene Froger mee en de volgens hem beste zangeres ter wereld, Treintje Oosterhuis.

Check hier de Songtekst van Tino's eerste Top 40-Hit Zij Weet Het!

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!