5 Facts About: Rag'n'Bone Man

- Overig

 Rag'n'Bone Man
Rag'n'Bone Man

Hij staat deze week met Giant, een samenwerking met Calvin Harris, op de vierde plek in de Top 40: Rag'n'Bone Man. In 5 Facts About sommen wij vijf feitjes over de zanger voor je op.

Rory Charles Graham, beter bekend als Rag'n'Bone Man is een Britse zanger. De zanger is geboren op 29 februari 1985 en begon zijn muzikale carriere als een mc. Hij heeft op dit moment drie Top 40-hits: Human, Skin en Giant.

1. Blues
Toen hij 19 jaar was, moedigde zijn vader hem aan om blues te zingen bij een lokale pub. Het zingen beviel Rag'n Bone Man wel en dat resulteerde in een EP genaamd Blues Town.

2. In de zorg
Rag'n Bone Man heeft vier jaar gezorgd voor mensen met het Syndroom van Down en het Syndroom van Asperger. Hij zorgde voor een broer en een zus en heeft veel autoritten meegemaakt waar hij mee kon zingen met Disney liedjes. De zanger vond het mentaal vermoeiend, maar wel leuk.

3. Het antwoord niet weten
Zijn Top 40-hit Human gaat over het niet weten van een antwoord. Een vriend stelde hem een vraag en hij voelde zich niet gekwalificeerd om antwoord te geven. Dus vroeg Rag'n Bone Man hem waarom hij het aan hem vroeg en zei dat hij het iemand anders moest vragen. Dat heeft de zin 'ik ben geen profeet of messias' geinspireerd in het nummer. Vaak denken mensen dat het nummer over de mensheid gaat. Maar dat is volgens de zanger het mooie aan muziek, iedereen interpreteert een track weer anders.

Check de songtekst van Human

4. Bellen met Elton John
Rag'n'Bone Man is een keer gebeld door Elton John. Eerst wilde Rag'n Bone Man niet opnemen omdat er stond dat de beller onbekend was, maar iets zei hem om dit keer wel op te nemen. En dat is maar goed ook! Elton zei tegen hem dat hij van hem houdt en hem briljant vindt.

5. Game Of Thrones
Rag'n'Bone Man zijn Top 40-hit Skin is geïnspireerd door een aflevering van Game Of Thrones. In deze aflevering ging het over de personages Jon Snow en Ygritte die op elkaar verliefd waren maar niet samen konden zijn omdat ze van verschillende werelden kwamen. De teksten: 'Wanneer de muren naar beneden komen. Wanneer ik dat geluid hoor. Dan denk ik nog steeds aan jou.' zijn op die aflevering gebaseerd. 

Check de songtekst van Skin

Check de songtekst van Rag'n'Bone Man zijn huidige Top 40-hit Giant

(Foto: BSR Agency)

1 Reactie

Log in om te reageren.

John  - 
Geboortedatum klopt niet, in 1985 was er geen 29 februari...