5 Facts About: Bastille vergeet soms de tekst

- Overig

 Bastille 5 Facts About
Bastille 2019

Vorige week stonden ze nog op de mainstage van Pinkpop en afgelopen vrijdag brachten ze hun nieuwste album Doom Days uit. Dit Britse alternatieve kwartet timmert hard aan de weg en kun je kennen van hun vele hits, maar wat weet je nog niet van Bastille? In de 5 Facts About van vandaag hebben wij vijf feitjes op een rijtje gezet over deze band!

Gek van Geschiedenis
De mannen van Bastille lijken haast wel geobsedeerd met geschiedenis. En dit begint al bij hun naam. Bastille is namelijk de naam van de eerste dag van de Franse revolutie, daarbij is dit toevallig ook nog eens de verjaardag van Dan. Verder hebben ze verschillende nummers met historische termen erin. Neem bijvoorbeeld hun monster hit Pompeii, vernoemd naar de stad onder lava. Of Icarus uit de Griekse mythologie. Toch leverde dit deze nerds wel een optreden op in The National British Museum, als eerste band ooit!

Groupies van Katy
De band is zo’n fan van Katy Perry, dat haar naam regelmatig in interviews met de band voorkomt. Zo vertelde leadzanger, Dan Smith, bij de Brit Awards in 2017, dat hij zelfs moeite heeft met kalm blijven. Toen Katy hem vroeg even een praatje met haar te maken klapte hij dicht en maakte daarna een ongemakkelijk grapje die de zangeres niet begreep. En afgelopen week toen de band in Nederland was deden zij in een interview nog een oproepje aan Katy om hun te bellen voor een samenwerking. Diehard fans zijn het! Ook al zou je aan de hand van deze beelden kunnen zeggen dat het misschien wel andersom is. 

5 Facts About: Bastille vergeet soms de tekst

It’s getting hot in here
De ene band verkoopt buttons, shirts en tasjes en de ander verkoopt hun favoriete sausje. Bastille doet het gewoon allemaal! De mannen zijn zo gek van Hot Sauce, dat ze besloten gewoon hun eigen te gaan verkopen.

#AskBastille
Heel soms wanneer ze de tekst vergeten, dan kijken ze naar de mensen op de voorste rij om te kijken wat die zingen. Dit biechtte de band op in hun vraag en antwoord ronde #AskBastille op Twitter. Hilarisch en eerlijk toch!?  

Meest beluisterde track van de UK
In 2014 was hun hit Pompeii met 26.6 miljoen streams de meest beluisterde hit van het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is de hit wel allang al van de troon gestoten met als koploper Ed Sheerans Shape of You.

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!