3 Inspirational Songs: Maan was vroeger fan van Marco Borsato

- Overig

3inspirationalsongs Maan
Maan 2019

Altijd al willen weten waar de Top 40-artiesten hun inspiratie uithalen? Wij van de Nederlandse Top 40 vroegen dit aan verschillende artiesten uit de Nederlandse muziekindustrie. Deze week in 3 Inspirational Songs vragen wij aan Maan wat haar drie meest inspirerende nummers zijn!

Op 12-jarige leeftijd deed Maan de Steenwinkel mee aan het Junior Songfestival en in 2016 won zij The Voice Of Holland met Marco Borsato als haar coach. Sinds de winst van The Voice maakt Maan ook eigen nummers, waaronder Top 40-hits Blijf Bij Mij en Hij Is Van Mij. Maar uit welke nummers van andere artiesten haalt Maan haar inspiratie? Wij vragen het haar in een nieuwe 3 Inspirational Songs.

BE THE ONE - Dua Lipa
''Ik vind Dua Lipa héél cool, ik zie haar als een idool. Zowel qua muziek als style is ze heel erg eigen. Be The One was het eerste nummer wat ik van haar hoorde toen ze doorbrak in Nederland. Ik vond dat electronische/organische soundje heel cool. Ook mijn band heb ik toen een beetje geïnspireerd op haar band: een drummer, een pianist en een bassist. De rest kwam van de computer. Dat gaf het een electrisch soundje. Nu ben ik zelf toch meer fan van echt alleen maar live instrumenten. Dus dat heb ik deze tour veranderd en nu is er een gitarist bij mijn band gekomen.''

Check de songtekst van Be The One

 ALS ER NOOIT MEER EEN MORGEN ZOU ZIJN - Marco Borsato 
''Dat was het eerste liedje dat ik kon zingen. Ik was toen ongeveer drie jaar en noemde het nummer 'Liedje Pijn', omdat er een zin in voorkomt waarin wordt gezongen: “maar doet het je stiekem geen pijn”. Ik heb veel naar marco zijn muziek geluisterd, ik houd daardoor ook heel erg van ballads en mooie teksten. Dit probeer ik nu ook zelf te doen bij mijn eigen nummers: mooie teksten en ook juist dat hele organische geluid wat veel van Marco zijn nummers hebben. Daar wil ik bij mijn volgende album veel aandacht aan besteden.. En ineens, 15 jaar later was het circeltje rond toen Marco mijn coach werd bij The Voice! Dit jaar staan we samen in de Kuip, HOE COOL!!! ''

Alles van Beyoncé
''Haar adlips, haar bewegingen, haar pakjes, ALLES vind ik helemaal te gek. Ik kan uren naar haar kijken, ik ben al 3 keer naar haar concert geweest, waarvan Beyoncé haar show op Coachella écht het aller vetste optreden was. Zij is mijn idool en wat lijkt het me fantastisch om te performen en te zingen als zoals zij kan. Ook qua songs vind ik het heel tof dat het niet vastgebonden zit aan een bepaald genre, maar zowel rap, ballads, urban, pop als blues komt in haar repetoire voorbij. Zelf ben ik ook nog erg aan het zoeken welk genre ik nou het aller leukste vind om te zingen, maar zij geeft mij dan hoop, dat je eigenlijk niet per se hoeft te kiezen, en gewoon veel verschillende soorten muziek kan maken. Zolang het maar uit je hart komt.

Check de songtekst van Maan haar Top 40-hit Hij Is Van Mij

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!