3 Inspirational Songs: 'Lisa Lois groeide op met blues en soul'

- Overig

 Lisa Lois 3InspirationalSongs
Lisa Lois 2019

Altijd al willen weten waar de Top 40-artiesten hun inspiratie uithalen? Wij van de Nederlandse Top 40 vroegen dit aan verschillende artiesten uit de Nederlandse muziekindustrie. Deze week in 3 Inspirational Songs vragen wij aan Lisa Lois wat haar drie meest inspirerende nummers zijn!

In 2009 won Lisa Lois het televisietalentenjachtprogramma X Factor waarmee ze gelijk haar eerste nummer 1-hit in de Top 40 scoorde: Hallelujah. Hierna scoorde ze nog drie andere Top 40-hits, maar was het ook een tijd stil rondom de zangeres. Tien jaar na haar winst van de X Factor is ze terug met een nieuwe single, deed ze een theatertour en is ze een metamorfose ondergaan. Welcome back Lisa én welcome in 3 Inspirational Songs!

GRAVITY - John Mayer
''Ik ben altijd al fan geweest van John Mayer. Ik ben door mijn broer Chris Hordijk ooit in aanraking gekomen met zijn muziek. Mijn broer brandde vroeger cd’tjes voor me met muziek waarvan hij dacht dat ik het wel leuk vond of gewoon vond dat ik het moest horen! Ik groeide op met veel blues en soul: John Mayer is voor mij de perfecte combinatie tussen deze twee muziekstijlen, maar dan wat meer van deze tijd. Ik vind het heel tof dat hij de muziek van “toen”, verpakt in een jasje van “nu” zodat de huidige generatie daar wat van mee krijgt. John Mayer is soort van een muzikale opvoeddeskundige ;)
Ik heb me onbewust altijd laten beïnvloeden door blues en soul omdat het er dus met de paplepel werd ingegoten. John Mayer zijn teksten inspireren mij altijd heel erg. Hij is super creatief met taal en daar probeer ik altijd wat van op te steken. Dit liedje stelt me altijd gerust en is gewoon met heel veel gevoel gespeeld en gezongen. Iets wat ik ook altijd wil bereiken met mijn muziek.''

Check hier de sontekst van Gravity

I CAN'T MAKE YOU LOVE ME - Bonnie Raitt
''Één van de mooiste liefdesliedjes ooit geschreven.. Zoals ik al aangaf, werd er veel muziek gedraaid bij ons thuis. Voornamelijk dus blues en soul. Bonnie Raitt is één van de favorieten van mijn vader. Toen ik dit liedje als kind hoorde, ervaarde ik voor de eerste keer dat muziek je niet alleen vrolijk kan maken, maar ook heel erg kan raken. Ik heb als kind aardig wat traantjes weggepinkt bij dit liedje terwijl ik amper een idee had waar het over ging. Net als bij John Mayer, weet Bonnie je te grijpen met haar verhaal wat heel mooi en gevoelig wordt gebracht, daar hou ik van. Ik wil graag verhalen horen en zelf vertellen door middel van mijn liedjes. Ondanks dat deze twee tracks compleet los staan van wat ik nu maak, zitten er toch altijd elementen van deze stijlen in mijn muziek verwerkt''.

Check hier de songtekst van I Can't Make You Love Me

TRY - P!nk 
''Ik vond het lastig om één liedje te kiezen wat me heeft geïnspireerd van P!nk. Ik vind haar al jaren een te gekke artiest die zéér compleet is. Haar concerten zijn een bizarre ervaring. Ze hangt in touwen en vliegt de hele zaal door, ondertussen zingt ze vrolijk door alsof het niks is! Ik heb super veel respect voor haar en ze is dan ook al jaren een grote inspiratiebron. Ze heeft de juiste attitude en schrijft krachtige songs waar vaak ook een politieke boodschap in zit. Muzikaal heeft ze mij heel erg geïnspireerd bij het maken van mijn nieuwe eigen muziek. Het komt qua sound aardig in de buurt van P!nk en daar ben ik heel trots op!''

Check hier de songtekst van Try

Check ook ons interview met Lisa Lois over haar nieuwste single Losing My Mind

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!