Jarig: Zayn

- Jarig

 Zayn One Direction
Jarig: Zayn

Misschien was Zayn wel het eerste haarscheurtje in One Direction want inmiddels is de band, waarin hij ooit begon, al langdurig met ‘verlof’.

Zain Javadd Malik werd op 12 januari 1993 geboren in het Engelse Bradford als zoon van een Engelse moeder en een Brits-Pakistaanse vader. Tijdens zijn schoolperiode krijgt hij de kans om met Jay Sean, die een optreden gaf, op het podium te staan. Hoewel hij uiteindelijk leraar wilde worden besloot hij in 2010 zijn kansen te wagen door mee te doen aan de tv-talentenjacht X Factor. Na zijn auditie met Let Me Love You (origineel van Mario) weet hij zich te plaatsen. Toch leek hij er voor de finale uit te vliegen tot hij door de coaches in een groep werd gestopt met Harry, Niall, Liam en Louis; de geboorte van One Direction.

De band zorgt voor een enorme gekte, waar ook ter wereld, en in ons land weet de Britse band, met Zayn in de gelederen, zes hits te scoren. Op 25 maart 2015 verlaat hij de groep om solo aan de slag te gaan.

Al vrij snel wordt duidelijk dat hij met Naughty Boy aan eigen materiaal werkte en vier maanden na zijn vertrek heeft hij een platencontract bij RCA Records waar zijn eerste album Mind Of Mine verschijnt. In februari van 2016 wordt Pillowtalk zijn eerste solo-hit en die track weet het liefst 21 weken vol te houden in de lijst met een tiende plek als hoogste positie. Later dat jaar maakt hij met Taylor Swift een nummer voor de film Fifty Shades Darker waarmee hij opnieuw de top 10 weet te bereiken.

Inmiddels is Dusk Till Dawn zijn derde Top 40-hit. Die samenwerking met Sia is inmiddels uitgegroeid tot zijn grootste hit in ons land en stond eerder drie weken op nummer 3. Ondertussen werkt Zayn aan een tweede album.

Tegelijk met Zayn vieren op 12 januari ook Ella Henderson, Pixie Lott, Melanie C (Spice Girls) en Per Gessle (Roxette) hun verjaardag.

Eerste hit:
PILLOW TALK- zayn

Grootste en laatste hit:
DUSK TILL DAWN- zayn featuring sia

(Foto: BSR Agency)