Jarig: Sally Flissinger

- Jarig

 Close II You
Jarig: Sally Flissinger

Vergezeld door zes mannen tourt Sally Flissinger nog steeds door Europa. In de jaren negentig trad ze toe tot Close II You.

Met het succes van de Spice Girls besluiten Eeg van Kruysdijk en Ed van Otterdijk een Nederlandse meidengroep in elkaar te sleutelen. Na verschillende audities komen Arlice, Marsha, Sascha, Nadia en Natasha uit de bus als de eerste leden. In de zomer van 1997 brengen ze met Nice & Nasty hun eerste single uit. Arlice besluit nog voor het echte succes de groep te verlaten en op dat moment treedt Sally Flissinger toe tot de groep. Die was in eerste instantie ook al gevraagd maar besloot toen voor zekerheid bij haar werkgever te kiezen.

De tweede single, Baby Don’t Go, liet langer op zich wachten dan op voorhand bedoeld. Maar Sally moest alle nummers die op de plank lagen opnieuw inzingen.  Wel werd het meteen het grootste succes van de groep met een vierde plaats als hoogste positie. Ook opvolger Somebody wist de top 10 te bereiken.

In 1998 wordt Sascha geplaagd door gezondheidsproblemen en ze besluit uit de groep te verlaten waarna Close II You als viertal besluit door te gaan. Een jaar later duiken ze in de studio om een tweede album te maken. Tijdens de opnames maakt Marscha haar vertrek bekend en uiteindelijk besluit ook Sally de groep te verlaten. Ondanks dat er nieuwe nummers en optredens volgen en Sascha haar rentree maakte lukt het Close II You niet meer het succes te krijgen dat ze eerder hadden. Op 27 oktober 2003 wordt bekend gemaakt dat de groep niet meer bestaat.

Sally is geboren op 13 maart 1974 en als enige van de groep nog actief in de muziek. Als zangeres van Hermes House Band International staat ze nog geregeld op het podium.

Eerste en kleinste hit:
NICE & NASTY- close ii you (1997) 

 

Grootste hit:
BABY DON’T GO- close ii you (1997)


Laatste hit:
FRIENDS- close ii you (1998)

 

(Foto: BSR Agency)