Jaaroverzicht 2016 - september

- Overig

 Fais
Jaaroverzicht 2016 - september
Op 2 september geeft Nielson zijn ja-woord aan Hanna: “Op deze prachtige dag ben ik getrouwd met de beauty & de brains. Ik ben nog nooit ergens zo trots op geweest”, zo schreef hij op Facebook.
Camila Cabello loopt op 2 september weg tijdens een concert van Fifth Harmony. Later laat ze weten te veel angst te hebben gehad en besloot het optreden niet af te maken.
Op 5 september wordt bekend dat Niall Horan een platencontract heeft getekend bij Universal Music om zijn solo-muziek uit te brengen.
Freddie Mercury krijgt, op de dag dat hij 70 jaar had moeten worden, een asteroïde vernoemd naar zijn naam. Brian May maakte dat op 5 september bekend.
Lil’ Kleine loopt op 5 september al na drie minuten weg bij een optreden in Meijel, tot grote onvrede van de organisatie. Die meldde dat er inderdaad een druppel bier op de zanger kwam terwijl hij zelf riep: “Ik heb 1,2,3,4 duizend euro verdiend. Later!”
Hiddleswift is niet meer. Taylor Swiift en Tom Hiddleston zouden na drie maanden een punt achter hun relatie hebben gezet, zo blijkt op 6 september.
Uit de tourbus van Drake worden op 6 september voor miljoenen aan juwelen gestolen. Die zouden het eigendom zijn van zijn vaste dj. De waarde bedroeg zo’n 2,7 miljoen euro.
Typhoon reageert op 7 september op het nieuws dat hij zou hebben getankt zonder te betalen. De rapper had haast om zijn stervende oom te bezoeken en was er met zijn gedachten niet bij. Typhoon moest wel een nacht op het politiebureau verblijven.
Usher is de bezitter van de 2588e ster op de Hollywood Walk Of Fame. Op 7 september wordt de ereplek onthuld: “Voor het eerst sta ik op plek 2588 en het voelt als nummer 1”, zo liet hij weten.
Prince Buster, bekend van Dance Cleopatra Dance, overlijdt op 8 september op 78-jarige leeftijd.
Desiigner wordt op 8 september opgepakt in New York na een verkeersongeluk. Hij zou onder meer een geladen wapen hebben gericht op een bestuurder en drugs in zijn auto hebben gehad. Later werd de rapper vrijgesproken.
Op 9 september maakt Ariana Grande bekend haar Dangerous Woman-album mee te nemen over de wereld met een tournee. Haar tour start op 2 februari in Phoenix. Later maakt ze ook twee shows in Amsterdam bekend, op 14 en 16 mei 2017.
De zus van Miley Cyrus, Noah Cyrus, heeft een platencontract. TMZ meldt op 11 september dat de 16-jarige zus voor een eerste album 225.000 euro gaat ontvangen.
Rapper Boef wordt op 11 september gearresteerd nadat er ruzie ontstond in Tilburg. De rapper werd in Rotterdam aangehouden. Het festival Kidsco, dat een evenement organiseerde rond Boef op 8 oktober, besloot het evenement te schappen uit veiligheidsoverwegingen.
Op 13 september schemert via The Sun door dat Calvin Harris geen nieuwe albums meer gaat uitbrengen.
Kanye West stopt met zijn mobiele telefoon, zo schrijft hij op 14 september op Twitter. De rapper heeft onvoldoende lucht om creatief te kunnen zijn.
Op 15 september vertelt een bron aan The Sun dat Adele de komende tien jaar geen grote wereldtournee meer gaat doen maar er alleen voor haar gezin en het opgroeien van Angelo wil zijn.
Fais wordt tijdens 538LiveXXL op 17 september onderscheiden met een Top 40 Award. De zanger is de meest succesvolle Nederlandse nieuwkomer in de Top 40. Daarmee verslaat hij nieuwkomers als Broederliefde en Kris Kross Amsterdam. “Dit zag ik echt niet aankomen”, zo liet hij weten.
Op 17 september wordt Coolio met een beveiliger opgepakt. Tijdens het scannen van zijn bagage op het vliegveld van Los Angeles werd een geladen wapen ontdekt.
Kanye West breidt zijn sociale media uit. Vanaf 18 september is de rapper ook te vinden op Instagram en hij wil het vooral gebruiken om kunst te delen.
Douwe Bob krijgt op 19 september in Amsterdam de Gouden Notenkraker, een waarderingsprijs die artiesten geven aan vakgenoten. De afgelopen jaren kregen Dotan, Typhoon en Kensington de prijs.
Marco Borsato krijgt op 20 september de Ticketmaster Award tijdens het BUMA NL-event. Hij wordt onderscheiden als populairste artiest 2015/2016. André Hazes Jr. krijgt ’s avonds vier BUMA NL Awards. Gerard Joling kreeg de Lifetime Achievenemt Award.
Cliff Williams van AC/DC staat op 20 september voor het laatst op het podium. De bassist gaat met pensioen en wil meer vrije tijd.
Na Justin Bieber passeert ook Rihanna met haar Vevo-kanaal op 21 september de grens van 10 miljard views. Taylor Swift en Katy Perry zijn ondertussen ook hard op weg naar de grens van 10 miljard.
Adam Levine en Behati Prinsloo worden op 21 september de ouders van dochter Dusty Rose.
Met een totaal van 246 miljoen volgers blijkt Taylor Swift op 22 september de grootste groep volgers te hebben. Cristiano Ronaldo (238 miljoen), Katy Perry (219 miljoen), Selena Gomez (205 miljoen) en Rihanna (190 miljoen) completeren de top 5.
Chris Brown stelt zijn concerten in Japan uit. De zanger maakt op 22 september bekend problemen te hebben met zijn reispapieren.
Op 23 september is de naam van Ariana Grande weer te vinden op de website van Scooter Braun. De zangeres vertrok eerder dit jaar bij het management maar is dus weer teruggekeerd.
Selena Gomez is de eerste persoon ooit die op 25 september kan zeggen dat ze 100 miljoen volgers heeft op Instagram. Eerder in 2016 passeerde ze al Taylor Swift en werd ze de meest gevolgde persoon.
Adele krijgt op 26 september voor haar album 25 een diamanten onderscheiding. In de Verenigde Staten zijn er meer dan 10 miljoen stuks verkocht. Adele is de eerst vrouw sinds Britney Spears die de diamanten status bereikt. Britney deed dat met Baby One More Time (1999) en Oops I Did It Again (2000).
Op 28 september wordt bekend dat Justin Bieber zich binnen 30 dagen in de V.S. moet laten zien bij de rechter. Zijn beveiligers sloegen een fotograaf in elkaar. Later zou de Canadese zanger de bewuste rechtszaak schikken.
Lady Gaga laat op 30 september weten dat ze de Super Bowl Half Time Show gaat doen. Wekenlang gingen al de geruchten en nu bevestigt Gaga het via haar sociale media.
Jan Smit valt op 30 september thuis van de trap en heeft een hersenschudding. De zanger moet een aantal optredens schrappen maar verschijnt op 13 oktober weer op het podium tijdens het Televizier-Ring gala.
 
De nummer 1-hits van september:
3 september: COLD WATER- major lazer feat. justin bieber & mø
10 september: COLD WATER- major lazer feat. justin bieber & mø
17 september: LET ME LOVE YOU- dj snake feat. justin bieber
24 september: LET ME LOVE YOU- dj snake feat. justin bieber
 
De Alarmschijven van september:
3 september: HEATHENS- twenty one pilots
10 september: DO I EVER- kensington
17 september: THE GREATEST- sia feat. kendrick lamar
24 september: HUMAN- rag'n'bone man