Deze tracks… zijn ook van Bruno Mars

- Overig

 Bruno Mars
Bruno Mars

In 2010 scoorde Bruno Mars met Nothin’ On You meteen een nummer 1-hit. Ook de twee opvolgers, Billionaire en Just The Way You Are, prijkten bovenaan de Top 40. Toch is de inmiddels 32-jarige Amerikaan niet zelfzuchtig.

Bruno Mars tikte eerder dit jaar de twintig Top 40-hits aan nadat Finesse drie weken op nummer 9 in de lijst stond. De zanger heeft naast zijn eigen muziek inmiddels een aardige staat van dienst weten op te bouwen met nummers voor anderen.

Samen met Ke$ha schreef hij Round Round dat in de Verenigde Staten een nummer 1-hit werd en in ons land de top 3 wist te bereiken. In eerste instantie kreeg Ke$ha op haar hit met Flo Rida zelfs geen vermelding terwijl ze toch echt verantwoordelijk was voor een stuk van het refrein.

Endlessly van The Cab kreeg een imposante rij schrijvers want Pete Wenz (Fall Out Boy) en Adam Levine (Maroon 5) schreven mee aan de track die in het refrein uiteindelijk onmiskenbaar het stempel van Bruno Mars draagt. Nog een fraai detail… in de video is ook Hailee Steinfeld te zien.

Niet alles waar de hand van de Mars-meester aan heeft gezeten wordt een succes. Zo was Never Close Our Eyes bedoeld als succesvolle single van Trespassing, het album van Adam Lambert. Het nummer dat Mars samen met onder meer Dr. Luke afleverde, werd echter geen succes.

Mars maakte voor Watch The Throne, het album dat Jay-Z en Kanye West samen afleverden, het nummer Lift Off. Op de track, waarop ook Beyoncé te horen is, zou Mars eerst ook te horen zijn. Uiteindelijk gebeurde dat niet waardoor hij alleen nog te vinden is als schrijver van de track. Maar ook dat is al een lucratief dingetje.

In 2010 scoorde K’Naan met zijn WK-nummer Wavin’ Flag een enorme hit. De volgende track van de inmiddels 40-jarige Canadees was een samenwerking met Adam Levine, Bang Bang. Opnieuw onderstrepen Mars en Levine dat de twee prima kunnen samenwerken. Bang Bang kwam in ons land niet verder dan de twaalfde plaats in de Tipparade.

Voor haar derde studioalbum, 25, wilde Adele de beste schrijvers hebben. In die rij namen passen dan ook die van Max Martin, Greg Kurstin en Ryan Tedder. Maar voor het emotionele All I Ask zette ook Bruno Mars zijn vingers op het toetsenbord.